Vælg din cykelstol med omhu

Når man skal købe cykelstol til sit barn er det vigtigt at man ikke kun kigger på hvilken cykelstol der er bedst i test eller har de bedste anmeldelser. Man skal også være meget opmærksom på, at man får købt sig en cykelstol, der passer til ens eget barn.

 

Sædelængde på en cykelstol.

Børn er forskelligt bygget og nogle børn har længere ben end andre. Derfor er det vigtigt, at man tjekker at barnet kan sidde afslappet med benene, når det er placeret i cykelstolen. Hvis barnet har meget korte lår, så risikerer man at barnets knæ ikke kan nå helt ud over kanten af sædet. Når barnet bliver spændt fast i selen, vil der derfor komme et træk i benene, som ikke er særlig behagelig. Man kan selv forestille sig, at man sidder i en stol, hvor man ikke kan nå ud over kanten. Hvis man gør det i ret lang tid, så vil man få rigtig ondt i sine knæ, da disse vil blive stukket ud for at forsøge at få underbenene til at hænge nedad. Når barnet bliver iklædt en flyverdragt om vinteren, så vil problemet naturligvis blive endnu større, da der også skal være plads til stoffet, inden underbenene kan komme til at sidde afslappet i en lodret stilling.

 

Armlænets højde.

En anden ting som kan give store gener for barnet, er hvis armlænet er placeret enten for lav eller for højt. Hvis armlænet er for lavt, vil det naturligvis ikke give den ønskede støtte og barnet vil blive øm i nakke og skuldre af, at skulle sidde og holde armene selv. Et andet og lige så stort problem er, hvis armlænet er for højt. Barnet vil så være svunget til at sidde med armene presset om ørerne eller forsøge at holde armene ind foran kroppen. Hvis barnet tager armene ind foran kroppen, så vil det have samme effekt, som hvis armlænet er for lavt eller der slet ingen armlæn var. Læs mere om cykelstole på http://sport-udstyr.dk/yepp-cykelstol-maxi-mini-easy-fit/