Bør man bære skihjelm på skiferie?

Skihjelme har i den seneste årrække markant øget deres popularitet. Før i tiden var det umoderne at have en skihjelm på, nu tyder alt på at moden er vendt. Skihjelme bliver mere og mere populære. Langt de fleste skiløbere bruger skihjelme, der er masser af farer på hele bjerget, også på pisterne. Freeskiing.dk støtter op om brugen af skihjelm. Skihjelmen kan redde dit liv.

FIS, det internationale skiforbund, anbefaler at alle kører med skihjelm. Her menes alle, det er uanset hvad. Selv hvis du mest er på skiferie for at opleve afterskien, bør du ifølge FIS køre med en skihjelm. Baggrunden for anbefalingen er, hovedskader kan reduceres med helt op til 60% ved at køre med skihjelm. En skihjelm er ikke lige så sikker som f.eks. en motorcykelhjelm, men den hjælper meget. En hyppig skade for skiløbere og snowboardere er hjernerystelse. Et styrt til siden af hovedet eller baghovedet kan resultere i en hjernerystelse og efterfølgende tid på sofaen. Med en skihjelm kan du undgå hjernerystelse.

Danmarks skiforbund er endnu ikke gået så vidt, som at anbefale skihjelm til alle skiløbere. Dog anbefaler de, at hvis man kører stærkt, uden for pisten, i snowparken eller konkurrenceatlet, at man kører med skihjelm. Børn bør selvfølgelig også altid køre med skihjelm.

Italien og Østrig har gjort det lovpligtigt for børn under 15 år at køre med skihjelm. Dette er en lov, som er sat i værk for at sikre børnene mod at komme alvorligt til skade. Mange børn kan godt finde skihjelmen ubehagelig, men er det lovpligtigt er der ikke noget at gøre, så skal den på hovedet. Et godt initiativ, som kan sikre at børn få de bedst mulige vaner på mht. skisikkerhed og skihjelme.

Er det nødvendigt at køre med skihjelm? Der findes mange flere gode grunde til at køre med skihjelm. Det er dog stadig et personligt valg at køre med skihjelm.