Camping Istrien

Hvis man elsker at campere er Istrien et sandt paradis for alle campister. Halvøen Istrien tilbyder over 70 campingpladser at vælge imellem. Er man mere til nudist camping har Porec og Umag nogle dejlige pladser at vælge Imellem.

De fleste af campingpladserne i Istrien er i god stand og har masser af faciliteter at byde på. I dag kan man leje mobilhomes og bungalows hvis man ikke lige selv har udstyret at tage med. Mange campingpladser har også swimmingpools og legepladser for de små at byde på. Næsten alle campingpladser tilbyder også et stort sports program. Så som vand aerobic på stranden, tennisbaner, fodboldbaner, volleyball Baner osv. Der er også mulighed for at gå hiking eller biking, skoene skal man dog selv medbringe, men cykelen kan man leje. For dem der elsker at dykke, tilbyder nogle campingpladser også dykkerskole, hvor man kan leje hele udstyret.

En ferie i Istrien kan tilbyder noget for alle i familien. For dem der elsker at bade og ligge ved stranden, er der mange godt strande at vælge imellem. En del af strandene i Istrien har fået tildelt det blå flag. De fleste camping pladser har nogle dejlige strande, nogle med sand, men de fleste er dog klippe og sten strande som er karakterisk for Kroatien.

Men for de turister der søger noget mere kulturalsk, er der masser af byer med UNESCO monumenter at vælge imellem. Så som Porec med de smukke venetianske huse samt Euphrasius-basilikaen fra 500-tallet – som er et af de bedst bevarede byzantinske bygningsværker i Europa.  Eller Rovinj som er en af de smukkeste og mest romantiske byer i Istrien. I Rovinj kan man blandt andet besøge kirken St. Euphemia der blev bygget i begyndelsen af det 10. århundrede.

Istriens hovedby Pula tilbyder det 2000 år gamle romerske amfiteater, der danner ramme om mange begivenheder som rockkoncerter, klassisk musik, operaer samt filmfestival. Man kan også skylle oplevelsen ned med øl på Uliks – som er en bar opkaldt efter den irske forfatter James Joyce, som boede i Istrien for 100 år siden.

Istrien har også kulinariske oplevelser at byde på. Hvis man elsker trøfler, er Motovun feks. stedet at besøge, da de har Europas bedste trøfler. Men der er rigtig mange dejlige steder at spise i Istrien, og næsten alle restauranter benytter sig af omegnes egne råvare, hvilket man kan se på menu kortene, da menuerne ændre sig fra by til by, fra lokal ret til lokal ret.