Disney Land i Paris har ikke altid været en succes

Disney Land i Paris er med sine 2 forlystelsesparker og et fritidsområde næsten umulig at opleve på bare én dag. Derfor er der mange familier, der vælger en skræddersyet familietur til Disney Land, hvor alt undtagen maden er forberedt af et rejsebureau, som specialiserer sig i magiske rejser til landet, hvor drømmene bliver til virkelighed. I dag er det en meget populær park, men sådan har det ikke altid været.

 

Disney Land Paris blev åbnet i 1992 i Marne La Vallée, som ligger lidt uden for Paris. Idéen til parken opstod allerede i 1975, men der skulle gå yderligere 20 år, før Euro Disney – firmaet bag Disney Land Paris – havde en succesfuld park. Parken var nemlig tæt på at lukke kun 2 år efter åbning.

 

Marne La Vallée blev udvalgt som placering, da det lå tæt på Paris, og dermed ville det være nemt for hele Europa at komme til Disney Land. Før valget faldt på Frankrig, havde England, Spanien og Italien også været på tale, men klimatiske forhold og mangel på fladt land bestemte udfaldet.

 

Da Disney Land endelig åbnede, havde man forventet 500.000 antal besøgende. I stedet kom kun 50.000. Dette skyldtes angiveligt protester i Frankrig mod Disney Land. Man mente, at temaparken ville få dårlig indflydelse på den franske kultur.

 

Det lave besøgertal fortsatte, og det gik dårligt for Euro Disney, som parken hed dengang. I 1994 var parken på nippet til at lukke, men i sidste øjeblik gik banken med til at afskrive parkens lån. Det var heldigt, for bare et år senere begyndte parken at få medgang. Navnet blev skiftet til Disneyland Paris, og åbningen af Space Mountain førte til, at parken endelig fik overskud og dermed kunne kalde sig en succesfuld park. Siden er det gået fremad for Disney Land, som i 2008 var Europas mest besøgte forlystelsespark.