Få råd til dit studieophold

Som studerende er det ofte vanskeligt at skaffe penge til det man drømmer om og aldeles ikke at flytte til andre lande for at forske. I rollen som student kan man jo ikke helt antage et helt job, da det vil gå hamrende meget udover studiet. Men findes der andre udveje?

Få kontanter via legater

Til alt held eksisterer der enkelte faconer til hvorledes du er i stand til skaffe gysser til at tage afsted for. Når du søger legater og anderledes fonde, kan man være vellykket i at vinde pengemidler, som du kan udnytte på dit udlandstur.

Der forekommer talrige puljer og legater som giver kapital til uddannelse, kurser og andet, som du som studerende kan bruge.

Et super sted at iværksætte jeres søgen efter de her puljer eller legater, er i håndbogen legathåndbogen. I bogen finder du en register over enhver af de legater som du må anmode om støtte. De er alle som en grupperet i genrer efter hvornår der er sidste frist. Visse har successive skæringsdato, mens nogen bør søges på faktiske øjeblikke af året. Informationerne kan du let finde frem til her.

En hel del af de her puljer og legater er stiftet udfra pensionerede fremgangsrige folk, der har betænkt en del af deres velstand til at iværksætte disse bevillinger m.m. så de kommende årgange kan få lov til at være en del af det samme som dem. Derfor er flere af legaterne er rettet mod bestemte uddannelsesretninger eller grupper. Så hold godt øje med hvilke uddannelser de giver midler til og find de foretrukne.

Fundraising Media udgiver også videoer der lærer dig hvordan du søger fonde her.