Få din hund til at slappe helt af

Hvis du har svært ved at få din hund til at slappe af igen hvis den først er kommet godt op at ringe, så er her et lille trick til hvordan du kan træne at den skal slappe af.

Det er bedst at starte afslapningstræningen, mens hunden er helt lille, så den lærer det med det samme. På den måde kan man bruge tricket mens den er en ung hund, der er fuld af energi. Men hunden kan godt lære tricket selvom den ikke er helt lille hvalp længere.

Få hunden til at være rolig

Mens hunden er aktiv, så sæt dig ned og få hunden hen til dig. Prøv om du kan få hunden til at sætte sig ned også. Hold den gerne i ro med den ene hånd, og tal helt roligt til hunden. Klø den blidt på brystet med den anden hånd, mens du siger ”rooooolig” helt roligt til hunden.

Når hunden slapper af og falder til ro, belønner du den f.eks. med en godbid og stopper øvelsen. Den kan nu frit gå rundt igen. Det er vigtigt at belønningen kommer så snart hunden slapper af, så den forbinder det med at slappe af med at det er det du gerne vil have den til, når du siger roooolig.

Gentag øvelsen igen og igen, mange gange hver dag. Stille og rolig kan du trække tiden fra at hunden falder til ro, til belønningen og friheden kommer. Du kan også senere udvide med at du kan lade hunden være rolig, mens du fjerner din opmærksomhed på hunden, så den forholder sig i ro, indtil du siger ”fri” eller belønner den.

Til sidst skulle det gerne ende med at din hund vil slappe af og blive rolig når du beder om det, og at den forholder sig i ro længe ad gangen.

Held og lykke.