Fede pedaler til racercykler

Når man skal ud og have nye pedaler til sin racercykel, så kan man med fordel sende sit blik efter cykelpedaler fra producenten Speedplay. Speedplay laver en række rigtig gode pedaler til cykler, hvor Speedplay Zero Stainless og Speedplay Light Action nok er to af de mest populære og kendte modeller. Pedaler fra Speedplay er ikke billige, men man får nogle rigtig lækre kvalitetspedaler og giver stor komfort.
Foruden den meget store trædeflade, som giver god kraftoverførsel, så er der også rigtig gode justeringsmuligheder i pedalerne, så man kan lave en invididuel tilpasning til netop ens eget behov. Pedalerne har to små justeringsskruer, hvor man kan justere flow i intervallet 8-10 grader. Dette betyder, at man kan bevæge sin fod indenfor det valgte interval uden at man aktiverer uløsningsmekanismen i pedalerne, så de slipper klampen. Hvis man slet ikke har noget flow i sine pedaler, så kommer man til at sidde meget krampagtigt for ikke at komme til at vride klampen fri fra pedalen. Mange andre pedaler har ikke nogen justeringsmulighed og derved må man tilpasse sit bevægelesmønster til sine pedalers aktiveringspunkts. Med en justerbar pedal, kan man øge rotationsmuligheden og gøre flowet større, hvis man gerne vil have mere bevægelsesfrihed og man kan gøre intervallet mindre, hvis man gerne vil have en hurtigere udløsning af foden.
Speedplay laver både udgaver af pedaler som er rustfri og nogle som ikke er. Om man vil have det ene eller det andet, er for de fleste et spørgsmål om, hvor mange penge man har at købe nye pedaler for.
Hvis man kan nøjes med en Zero CrMo model som ikke er rustfri, så kan man få et sæt pedaler til kun 879 kr. hvilket må siges at være billigt for en kvalitetspedal som SPeedplay. Hvis man gerne vil have den rustfrie udgave, så skal man forvente at disse koster ca. 300 kr mere, da prisen ligger lige i underkanten af de 1200 kr. Hvis man gerne vil have toppen af poppen indenfor Speedplay pedaler, så skal man gå efter Speedplay Zero Titanium, men så skal man også forvente af skulle af med næsten 2000 kr. Til gengæld får man også en rigtig fed pedal, som har et helt fantastisk og let flow og som i modsætning til rigtig mange andre pedaler kan benyttes fra begge sider. Dette betyder ikke så meget, når man sidder på cyklen, men det betyder en del i forbindelse med start og stop, når man bare kan træde i den side, som vender opad. På www.sport-udstyr.dk kan du læse mere om Speedplay pedaler