Find et par ørepropper, der passer til dig og dine behov

Normalt er ørepropper noget vi bruger for at beskytte os mod uønsket støj. Men der er stor forskel på støj og også forskel på hvad vi betragter som uønsket og derfor er der også stor forskel på ørepropper.

Støj eller lyd måles normalt i DB, jo højere lyden er jo højere DB. F.eks. er dæmpet tale omkring 70 DB, en meget trafikeret gade 85 DB og høj musik på et diskotek 120 DB.

Højfrekvens & Lavfrekvens


Men støj er ikke bare støj. Man snakker om højfrekvens og lavfrekvens og sågar også om intralyd og ultralyd. Det sidste er støj som de fleste ikke umiddelbart kan høre.

Lavfrekvens er f.eks. snorken, lyden fra vindmøller, varmepumper eller kompressorer. Højfrekvens f.eks. er general trafikstøj, lyden fra et vækkeur, sirener eller hårtørrer.

Når kan skal beskytte sig mod uønsket støj er det derfor godt i første omgang at finde ud af hvilken type støj det drejer sig om. Er det f.eks. partnerens snorken man lider under, så skal man søge efter et sæt ørepropper, der er bygget til at beskytte mod lavfrekvens støj, men som ikke nødvendigvis udelukker andre typer støj. Et par gode ørepropper kan dæmpe lyden af f.eks. snorken uden at dæmpe f.eks. lyden fra et vækkeur eller en sirene. Eller hvis man er til koncert, vil man gerne dæmpe musiklyden en smule, men samtidig  gerne have mulighed for at føre en samtale med dem som man er sammen med. En af forskellene mellem et par billige skum ørepropper og ørepropper i en bedre kvalitet er at man med et par skum ørepropper dæmper alt lyd og får denne hule fornemmelse i hovedet. Et par kvalitetsørepropper har derimod filtre, der selektere lyden og fjerner den uønskede del og lader den ønskede lyd, som f.eks. samtale trænge igennem.

Find de bedste ørepropper til dig


På rejsepuder.dk finder du et stort udvalg af kvalitets ørepropper, der dækker mange forskellige slags behov for at dæmpe uønsket støj. Ørepropper til at sove med, ørepropper til koncerten eller flyveturen, der hjælper dig med at trykudligne særligt under start og landing. Du kan også finde Ørepropper, der kan tilpasses til dit øre og ørepropper, hvor du kan skifte filter, så de både kan dække høj og lavfrekvens. Kik fordi og find de ørepropper der passer bedst til dig og dine behov.

 

Eksempler på Højfrekvens lyde
General trafikstøj
Vækkeur
Skære- og boremaskiner
Sirener
Hårtørrer

Eksempler på lavfrekvens lyde
Roterende maskiner
Varmepumper
Vindmøller
Kompressorer
Snorken