Fine tips når du søger fonde

Hvis du er medlem i en forening, så kender du med garanti det med at man tit står og har mangel på kontanter til indkøb af noget apparatur, arrangering af nogle arrangementer eller øvrige vigtige ting.

Det kræver en kæmpe anstrengelse at fremskaffe de her midler til foreningen. Det kan du gøre ved at afsætte forskellige ting, afvikle enkelte arrangementer eller ved at ty til fonde.
Men hvordan søger du fonde, og hvorledes får du held med at søge fonde? Når man har eksperimenteret med at søge fonde, overværer du nok tit at du får adskillige afvisninger? I såfald kan man gøre enkelte ting for at forøge ansøgningens chancer for at få succes. Læs her og få enkelte pålidelige tips til hvordan du bedst ansøger fonde.

Anvend de rette fonde

Du kan nedbringe den tid du bruger, rigtig meget, ved at finde frem til de korrekte fonde. De bedste fonde er de fonde der giver bidrag til aktiviteter som stemmer overens med jeres klubs aktivitet.
Adskillige danske fonde får en stor bølge af anmodninger om støtte som de på stående fod kan takke nej til, da de slet ikke passer ind i vedtægterne for fonden. Tilovers sidder de så med nogle få fondsansøgninger som de nu kan gå igang med.
Så du giver dig selv en stor gave ved at læse fondens fundats grundigt igennem og vurdér indgående om det arrangement du skal ansøge om støtte til, stemmer overens. Svarer den ikke til, så skal du ikke bruge din og deres tid på at sende en ansøgning til dem.

Hold forespørgsel lille og præcis

Adskillige fonde tager imod en gevaldig stor bunke af ansøgninger. Der er rigtig meget papir der må læses igennem og det stjæler umådeligt meget tid. Er din forespørgsel ekstrem lang og for uhåndgribelig, så forøges faren for at din anmodning bliver placeret hen i stakken ”læses senere”. Herimellem er det langtfra sikkert at den nogensinde bliver studeret, af andre grunde end for at opdage postadressen på hvilket sted afvisningen skal leveres.
Enhver ansøgning hos en fond bør kunne holdes nede på 1 A4. Ligesom i de transmissioner hvor entreprenører på 1 minut skal berette overfor investorer hvorfor de skal investere kapital i deres forretning. Ligeså soleklart bør man forklare grunden til at fonden I anmoder skal forære jer de penge som du anmoder om.
Er der så diverse krav til bilag der skal med i forespørgslen f.eks. regnskab eller anden baggrundsviden, så må det medfølge som en tilføjelse, som de kan studere bagefter at de er blevet interesseret i jeres anmodning via den første side.

Du må have god succes med din fundraising.

Du kan også finde videoguides til fundraising her.