Fremstilling af knyttede og flettede læderarmbånd

At bære knyttede og/eller flettede armbånd af læder eller andre materialer er et sikkert hit for tiden.
Man kan købe dem i mange butikker og netbutikker – men man kan med fordel nemt og billigt fremstille dem selv.
Macramé er en knyttemetode man kan anvende til at fremstille sit eget individuelle, unikke armbånd med. 
I macramé bruge man en midtersnor som man fastgør på en perlevæv. Midtersnoren kan også Bindes fast til et dørhåndtag eller andet. Derefter trækkes det antal perler, man ønsker, på midtersnoren. Derefter knytter man med en ca. 1,5m lange knyttesnor henover midtersnoren. Det kan være stenperler, ferskvandsperler, krystalperler eller sølvperler. Bemærk hullet i perlerne skal være stort nok, til at midtersnoren kan komme igennem.

Der findes en metode med fiskesnøre som midtersnor, hvis der er meget små huller i perlerne som i f.eks. ferskvandsperler. Idet man knytter, kan man også knytte små sølvperler eller andre sølvvedhæng/smykkedele ind i armbåndet, som så sidder fast i siderne af armbåndet. Man begynder med at knytte et lille stykke, derefter skydes en perle hen mod den knyttede del, knyt igen1,2 eller flere knuder og så fremdeles indtil armbåndet måler ca. 16 cm, stram den sidste knude godt, klip af og lim eller smelt enderne fast. Herefter knytter man hen over midtersnoren, som nu er lagt dobbelt fra hver sin side ca. 3cm. Stram sidste knude til, klip af om lim enderne, så de ikke går op. Nu er armbåndet 19cm.

Sæt perler i enderne af de 2 midtersnore, som nu ”stritter” til hver sin side. Bind en knude under hver perle stor nok til, at perlerne ikke glider af og lim knuden, så den ikke går op.
Man kan også flette med 3 eller flere snore og sætte sølvperler, sølvvedhæng eller perler på de enkelte snore i takt med, at der flettes. Glideknuder kan bruges som lukning. Dette er en økonomisk måde at lukke sit arbejde på.
Man binde sølvperler på lukkede øskner/ringe/o-ringe med en perlestav og derved få et større hul, som snoren kan komme igennem. Materialer til knyttede og flettede armbånd: Lædersnøre, bomuldssnor, satinsnor (Skinner flot), ruskindssnøre, polyestersnor (meget holdbart), Sterling sølv smykkedele, sølvperler, sølvvedhæng, perler med store huller, sølv-endedupper, sølv-låse, S-låse i sølv, vikletråd i sølv, forsølvede, mellemled i forgyldt sølv og sølv og forgyldte messingperler, rhinstenskugler/perler m.m. Læder og snor fås i mange forskellige farver og tykkelser, så der lidt for enhver smag. Man flere armbånd i forskellige tykkelser og designs og bære dem samtidig. Det ser fantastisk ud. Find mere inspiration på nettet. Det er fint at lade sig inspirere og ud fra denne at udarbejde sit eget design. En lang halskæder med sølv øskner på, hvori der er bundet sølv smykkedele og f.eks. ferksvandsperler er også superflot.