Guide skiferie til i Norge

Når det er tid til skiferier kigger mange danske familier mod Norge som destination. Specielt mange familier med små børn hvor det er første gang de skal afsted. Tager færgen til Norge frem for at tage til Østrig, Italien eller Frankrig.

Med færgen kommer man ikke til at sidde i bilen i de mange timer, men man kan gå rundt på færgen og lave en masse andet end at sidde i bilen. De fleste vil vælge at sejle med færgen til Larvik for derefter at køre de sidste timer, alt efter hvor man vil hen.

Fra Larvik til det mest kendte sted i Norge, Hemsedalen tager det ca 4 timer i bil, det vil sige ikke ret lang tid i bilen for at komme på skiferie.

Norge har hele pakken, det ligger tæt på os. Det er en skøn befolkning, der er god mad, gode skiforhold og ikke mindst vanvittig flot natur og idylliske skihytter.

Priserne i Norge

Mange der tager til Norge vælger også at fylde bilen godt op hjemmefra, da det kan blive meget dyrt at være i Norge. Hvis man skal ud og spise hver dag. Alkohol priserne er også i den høje ende og for dem der ryger er en pakke cigaretter ca. dobbelt så dyr som i Danmark.

Der er god afterski i ski byen, priserne på en øl starter fra 30 kr og opefter. Der er massere af restauranter som kan give dig en god madoplevelse.

Den meste besøgte skidestination i Norge

Hemsedal er toppen af poppen når danskerne bestiller skiferie til Norge. Det er det næst største område i Norge og der er lidt over 50 pister at give den gas på. Området har noget for alle om man er en garvet skiløber eller helt grøn på ski eller snowboard. Det er det skiområdet i norden der ligger højeste oppe målt i højde meter.

Et lille tip – børn op til 7 år får gratis liftkort hvis de bære hjelm. Og til de små er der også + 5 børnepister.

Er man til langrend og mener det også vil være godt for ens børn at prøve det i mens de ikke er så gamle, så er der altså over 200 km langrendsspor at stå på.

Er man til pipe, park og freestyle så byder Hemsedal bla. også på blandt andet flere forskellige niveauer hop, halfpipe, fun slopes, quarterpipe og mere dertil.

Vil du se priserne og liftkortet fra Hemsedalen kan du finde mere info på skier.dk.

Andre gode skiområder i Norge

Norge har over 40 forskellige skisportssteder, mange af dem er af mindre størrelse og bliver derfor ikke nævnt her.

Men dem der er værd at nævne som danskerne besøger på skiferie er blandt andet Trysil, Kvitfjell, Geilo, Skeikampen og Beitostølen. Vil du læse om disse destinationer og de mindre destinationer kan læse mere på skier.dk.