Husk skiundertøjet til vinterens skiferie

En ting, som du ikke må undervurdere, når du skal på skiferie er din påklædning. Dårlig påklædning kan være med til at gøre din skiferie dårligere. Derfor er det en ting, du bør tage seriøst, inden du tager afsted. Det rette skitøj sikrer dig, at du bliver holdt tør og varm, når du er ude på pisten. Ydermere giver det dig en frihed der gør, at du kan bevæge dig frit og derved bedre stå på ski.

Vælg det rigtige materiale

Når du vælger dit skiundertøj er det vigtigt, at det har det rette materiale. Du bør altid gå efter skiundertøj, der er svedtransporterende og hurtig tørrende, så sveden nemt kan blive transporteret ud i de nyere lag, og du dermed ikke skal stå på ski i vådt undertøj.

Anvender du ikke undertøj, der er svedtransporterende, åndbart og hurtig tørrende, risikerer du at blive nedkølet, og det kan i værste tilfælde føre til sygdom. Desuden vil det påvirke resten af din påklædning, da de skal ”samarbejde” i lag.

Når du skal vælge skiundertøj, kan du vælge en række forskellige materialer, og der er fordele og ulemper ved begge ting.

Syntetisk

Et hurtigtørrende materiale, der er yderst effektivt, når det kommer til at transportere sveden videre til de andre lag i påklædningen. Det er tætsiddende hvilket er rigtig positivt, da det giver en varmende virkning. Skiundertøj i et syntetisk materiale har generelt en høj levetid, da det er meget slidstærkt. En af ulemperne er, at det godt kan få en grim lugt med tiden, når det er blevet vasket mange gange. Dette kan dog løses med en specialvask.

Skiundertøj i uld

Undertøj i uld kan være en rigtig god løsning for dig, der fryser nemt eller er på et koldt skisted. Kendetegnet for uld er at det er blødt og varmt. Der er stadig en god transportering af sved ved uldundertøj, og det sikrer at du holdes tør. Nogle af ulemperne er, at det ikke tørre ligeså hurtigt, og det vejer oftest også mere.

Vi anbefaler at du altid holder dig fra bomuld, da evnen til at absorbere sveden ud til de ydre lag i din påklædning er nærmest ikke eksisterende.

Vælg tætsiddende skiundertøj

Når du har besluttet dig for hvilket materiale dit skiundertøj skal være lavet i, er det vigtigt at du vælger noget, der passer til kropsform. Det skal være tætsiddende, så fugten let kan blive ledt væk fra kroppen og videre ud i det næste lag.