Hvad er de bedste turistattraktioner i Berlin?

Efter Berlinmurens fald i 1989 har Berlin undergået noget af en transformation. Førhen var Berlin kendt som en ”kedelig og grå” by pga. Krigen. Men i dag er situationen helt anderledes.

Berlin er i dag et centralt sted for politik, kultur og medier. For at sætte lidt i perspektiv hvor stor byen faktisk er, så huser den lige nu 3,5 mio. mennesker, som jo nærmest får København til at ligne en dråbe i havet.

Berlin er Tysklands største by og europas anden mest befolkede by. Byen byder på lidt for enhver smag, herunder arkitektur, underholding, kultur, shopping og et fedt natteliv. Så med så mange forskellige ting på paletten, kan det være en smule svært at vælge præcis hvad man skal foretage sig.

Derfor får du har 3 oplevelser, som du ikke må være foruden når du besøger Berlin.

Museum: Checkpoint Charlie

Selvom Berlin i dag er en moderne storby, vil den nok aldrig helt kunne slippe fortidens rødder. Derfor er det oplagt, at udforske byens historie på et museum såsom Checkpoint Charlie. I sin oprindelige funktion, fungerede Checkpoint Charlie som et checkpoint for Øst- og Vesttyskland. Her finder du også levn fra Berlinmuren og fotos fra diverse flugtaktioner. Spændende og tankevækkende!

Shopping: Kaufhaus des Westens

Har du lyst til at brænde nogle af dine penge af, så skal du tage til det nyistandsatte indkøbscenter: Kaufhauf des Westens. Det er et meget eksklusivt indkøbscenter, hvor der ikke er sparet på noget. Tilbage til 2. verdenskrig var det ejet af jøder, som solgte stedet i slutningen af krigen. Det blev næsten komplet smadret, da et amerikansk fly styrtede ned i centret. Heldigvis for os, besluttede man sig for at renovere og genopbygge stedet, så der i dag står i prægtigt indkøbscenter på hele 7 etage, fuldt udstyret med champagnebarer, restauranter, ølbarer, mad og delikatesseshops.

På gåben? Så gå forbi Brandenburger Tor

Brandenburger Tor blev bygget i det sene 18. århundrede til ære for Kong Frederick Wilhelm den 2. Under 2. verdenskrig blev Brandenburger Tor svært beskadiget, men blev renoveret i 2002. I dag er monumentet ét af de mest benytte i hele Berlin, da tyskerne her fejrer nytårsaften og turister flokker til det smukke monument for at få et glimt af Berlins dystre fortid.

Har du fået smag på at tage ud og se verden? Måske har du allerede været i Berlin og nu leder du efter andre spændende storbyer af besøge? Så klik forbi TimelessTravel.dk og find inspiration til din næste rejse!