Hvad er dine sommerferie planer?

Har du, ligesom mange andre danskere, valgt at blive hjemme denne sommer på grund af det solrige og varme vejr? Du har sandsynligvis tænkt over, hvad sommeren skal bruges på, nu hvor du ikke skal ud og være turist i den store hvide verden. Det kan til tider føles som om, at man har set alt herhjemme og har vadet enhver dansk storby tynd. Men hvorfor ikke prøve noget anderledes? Det danske varme sommervejr ligger op til udendørsaktiviteter, og hvad er bedre end en tur ud i den danske natur?

Rundt omkring i landet finder du naturparker, flotte strande og ikke mindst farverige frugtplantager, hvor du kan få stillet den søde tand på en sund måde. På en frugtplantage er mulighederne mange. Der er flere frugtplantager fordelt rundt omkring i landet, og mange af dem har åbent for offentligheden. Tit og ofte vil det være muligt at benytte sig af frugtplantagernes pluk selv jordbær koncepter, hvor man kan få lov at bevæge sig ud i markerne og plukke sine egne bær, kartofler, blomster osv. Hos mange af de danske frugtplantager hører der også cafeer og gårdbutikker til, der byder på hjemmelavede produkter lavet på økologiske og lokale råvarer. Her kan du nyde lokale specialiteter, som ikke fåes andre steder. F.eks. kan du hos Kildebrønde Frugtplantage i forår og sommerperioden købe jordbær, nye kartofler, ærter, kirsebær, hindbær, hjemmelavet æblemost, honning og årstidernes grønt. Hos mange af frugtplantagerne rundt omkring i landet er der fokus på at forene gode råvarer med autentiske oplevelser. Derfor kan du komme helt tæt på den danske natur og opleve noget, du bestemt ikke ville opleve på f.eks. en strøgtur i København.

Stress af i naturen

Derudover er et besøg på en af landets frugtplantager en oplevelse der kan deles med hele familien. Flere undersøgelser viser, at hvis man tilbringer tid ude i naturen kan det nedsætte stress. Folk som bor tæt på grønne områder, eller tilbringer tid i naturen viser sig at være sundere, sammenlignet med folk der bor inde i byen og sjældent kommer ud i naturen. Derudover er det også bevist at en immunforsvar bliver styrket af at være udenfor. Derfor bør du tage familien under armen og invitere dem i naturen. Selvom du bor i byen, skal du altså ikke langt før du er ude i naturen. I Greve finder man f.eks. Kildebrønde frugtplantage som over hele sommeren afholder arrangementer for besøgende. Her kan du medbringe din egen drikkelse, mens du render rundt i frugtplantagen og samler bær.