Hvad skal vi med højskoler?

I USA, England og mange andre lande er det meget almindeligt for unge såvel som ældre mennesker at tage på højskole i udlandet eller tage på højskoleophold hjemme mindst en gang i livet. I USA er det kendt som “summercamps”, og er meget eftertragtet.

 

Desværre er det endnu ikke helt almindligt i Danmark til trods for, at det både er sjovt og lærerigt uanset, hvad man. Et højskoleophold er 100 pct. Frivilligt, og man kan vælge lige præcis det ophold der interesserer én mest. Nogle tager på fodboldophold mens at andre tager på kunst/musik-ophold, hvis det er det, der interesser én. Fælles for dem er, at man møder en masse nye mennesker, der ovenikøbet deler samme interesse som én selv.

 

På en højskole bor man der i den periode, man har tilmeldt sig, og det kan variere mellem 8-40 uger. Det er ikke gratis, så man betaler en sum penge for undervisning og ophold, men deri er også inkluderet både kost og logi. Højeskoleophold er en fantastisk mulighed, for dem der har lyst til at udfordre sig selv og måske forbedre deres evner inden for hvad det nu kunne være. Desuden stifter man mange venskaber- venskaber som måske holder resten af livet, og det er noget, man ikke kan købe for penge.

 

I dag går vi meget op i selvudvikling og det at udnytte ens potentialer bedst muligt, og til dette formål findes der faktisk en form for coaching undervisning i udlandet. Disse ophold er målrettet de mennesker, som enten vil lære at takle sine egne følelser bedre eller for folk der vil finde ud af, hvordan de kan præstere bedst muligt. Disse rejser/højskoleophold er kendt som Coaching rejser i udlandet, og søger man efter dette finder man masser af nyttig information og tilbud på internettet.

 

Nogen tager på højskoleophold i forbindelse med deres sabbatår eller sommerferie, imens at andre (ældre) tager på ophold i udlandet eller herhjemme for at stifte nye bekendtskaber og opleve en masse. Der findes mange muligheder og forskellige typer af ophold til hver en person. Det er ophold man kan bruge resten af sit liv, og det er noget flere burde gøre.