Om køb af feriebolig i Tyrkiet

Går du med tanker om at købe feriebolig i Tyrkiet, men har flere spørgsmål end svar, så er her lidt hjælp til dem der står og skal investere i en bolig i Tyrkiet for første gang.

Den indledende fase

I denne fase går du typisk på jagt på internettet, med det formål at finde ud af hvad man kan få for pengene. Herefter begynder du at kredse dig ind på, hvorvidt det skal være en lejlighed, en penthouse eller en villa. Dette valg hænger naturligvis sammen med det beløb man har sat af til at købe for, men husk blot at der findes tusindvis af muligheder i en by som Alanya alene, både ift. boligens kvalitet men i ligeså høj grad beliggenheden – er der udsigt, er det tæt på centrum, strand mv.
Der er derfor flere ting der spiller ind, da en villa sagtens kan være billigere end eksempelvis en lejlighed i et dyrt kompleks med udsigt og god beliggenhed.

Mht. valg af mægler, kan det kun anbefales at vælge danske mæglere, gerne med kontor i Danmark, da du på den måde er “tæt” på dem du handler med. Eksempler på sådanne er boligalanya.dk og eliteestate.dk, som begge formidler ferieboliger i Alanya, fra Danmark, i samarbejde med danske ejendomsmæglere i Alanya.

Og fortvivl ikke, hvis du ikke lige kan finde drømmeboligen på nettet. De enkelte mæglere har typisk langt flere muligheder end dem de præsenterer på nettet, så hvis din interesse i køb af bolig er reel, så kan det kun anbefales at få arrangeret en besigtigelsesrejse, hvor du kan komme ned og opleve boligerne ved selvsyn.

Besigtigelsesrejse

Besigtigelsesrejser arrangeres når du har kredset dig ind på, hvad du godt kunne tænke dig. En besigtigelsesrejse kan arrangeres som en særskilt tur, eller blot som en del af din eksisterende ferierejse, hvis du alligevel har planlagt en tur til Tyrkiet.

Du vil blive præsenteret for boliger efter dit eget ønske, og mægleren i Tyrkiet vil måske også foreslå andre relevante boliger som I kan få lov at besigtige.

Derudover vil mægleren følge dig, og sørge for god behandling, så længe du er i Tyrkiet.

Købsproces

Når du har fundet din drømmebolig, skal du beslutte dig for om du vil ligge et bud ind på boligen. Her har du fuldstændig frie rammer til at byde hvad du vil.

Når I er nået til enighed med sælger om pris, udarbejdes der købsaftale, som køber skal møde op og underskrive fysisk. Herefter udarbejdes der fuldmagt, således at mægleren kan foretage de resterende processer på vegne af køber, uden køber behøver være til stede. Derudover skal der søges om opholdstilladelse til køber, men dette er efterhånden en form sag, og dette vil mægleren selvfølgelig også være behjælpelig med.

Når alle processer er overstået, kan det endelige skødes hentes på tinglysningskontoret. Såfremt køber ikke har mulighed for at møde op, kan mægleren også gøre det indenfor rammerne af den førnævnte fuldmagt.

Som det fremgår, er der en del formaliteter der skal ske, før et køb er gennemført, og det er netop derfor vi anbefaler at I udelukkende anvender erfarne, danske mæglere når I skal købe bolig i Tyrkiet.

Jeg håber den lille guide her har givet jer et billede af, hvad der er vigtigt at være opmærksom på, og hvad der sker i forbindelse med køb af feriebolig i Tyrkiet. Hvis I ønsker yderligere info om processen, kan I finde dette på de tidligere nævnte sider boligalanya.dk og eliteestate.dk, som begge har et fint afsnit der beskriver dette.