Porec Kroatien et populært feriemål

Porec er en af de mest populære kystbyer i Kroatien. Byens stolte tradition som et at de meste besøgte steder i Kroatien er noget man er stolte af i byen. I sommermåneder huser Porec op til 120.000 turister, de fleste boer i de mange hoteller i Zelana og Plava Laguna, men naturligvis har Porec også masser af ferieboliger og camping pladser at byde på. Byen er omgivet af fantastiske strande, dybe fyrreskove og dyrkede grønne flader, så man kan godt få indtrykket at Porec simpelthen er lavet for nydelsen og afslapnings skyld.

Porec var engang en ø, en kunstig anlagt Kanalen adskilte den fra fastlandet, i dag er byen igen samlet. Som en af de få byer i Kroatien vokser Porec fra år til år, grunden til dette er at udbuddet at hoteller og ferieboliger konstant udvides, udover indkvartering mulighederne, bliver de i forvejen ganske fortræffelige sportsfaciliteter i området, også konstant udvidet.

Byen ligger mellem floderne Mirna og Lim, ved siden af øen St. Nikola. Sammen med turisme, er andre erhverv såsom landbrug, oliven-dyrkning, frugtavl og fiskeri de vigtigste indtægts kilder for indbyggerne i byen.

Porec er forbundet med vejen som man kalder det Istriske Y, hvilket er hovedvejen i Istrien, pt. er vejen ved at blive udvidet til en 4 sporet motorvej, når udvidelsen er afsluttet indføres vejskat som på alle andre motorveje i Kroatien. Den nærmeste lufthavn er lufthavnen i Pula som er ca. 60 km væk. I løbet af sommermånederne, er der en færge linje som forbinder Poreč med Trieste og Venedig.

Navnet Porec stammer fra det latinske ord Parentium, de første bosættelser i området var romerne, de opførte det man betegner som et Castrum. Porec blev officielt proklameret en by et århundrede senere, også er koblet til romersk koloni. Senere blev erobret af Histrianerne. I løbet af 3. og 4. århundrede begyndte kristendommen at sprede sig ud i byen, senere blev byen til et bispedømme.

Byens varetegn, den UNESCO beskyttede Euphrasian basilika, blev opført i det 6. århundrede, hvor byzantinerne styrede byen, in færdiggørelsen blev byen overtaget at kristne. Fra det 7. århundrede var det frankerne som herskede over Porec. De senere herskere som kontrollere byen i længere eller kortere perioder, inkluderer blandt andet Venedig og Genova.

I anden halvdel af det 17. århundrede overtog, besættere fra Syd Dalmatien den gamle bydel i Porec og omegnen. Efter faldet af den venetianske Republik, overtog Østriger herredømmet over Porec. I 1861 blev Porec erklæret til hovedstad i Istrien og hjemstedet for Istrien Diet. Fra 1918-1943 blev byen regeret af Italien. Under anden Verdenskrig blev byen udsat for nogle voldsomme bombardementer som beskadige en del af den gamle bydel.

Trackbacks

  1. […] Istrien tilbyder over 70 campingpladser at vælge imellem. Er man mere til nudist camping har Porec og Umag nogle dejlige pladser at vælge […]