Rejs til Tenerife

Tenerife er en fantastisk ferieø med masser af solskin året rundt. Rejser til Tenerife er ofte billige og flyveturen dertil er forholdsvis kort, så Tenerife er et oplagt rejsemål for danskere. Her er lidt praktisk information omkring Tenerife, så du kan lære lidt om øen inden du tager afsted.

Tenerife – den spanske ferieø

De Kanariske øer hører til Spanien, selvom de ligger et godt stykke væk fra det Spanske fastland, nede langs kysten af Vest Afrika. Lokalbefolkningen på Tenerife taler spansk, men på de fleste resorts taler de engelsk. Hvis du rejser med et dansk rejseselskab vil der oftest være dansktalende guider og rejseledere.
Tenerife er den største blandt De Kanariske øer, som består af 13 små øer i alt, hvor af de største og mest kendte er Tenerife, Gran Canaria, Fuerteventura, La Gomera, Hierro og La Palma.

Rejser til solskin og sommer på Tenerife

Klimaet på Tenerife

Tenerife har med sin beliggenhed et formidabelt klima og er et ideelt feriemål året rundt.
På Tenerife er der solskin 365 dage om året og især den sydlige del af Tenerife er varm hele året rundt uden at blive for varm.
Tenerifes laveste temperatur ligger på omkring 15 graders celsius. Svarende til det vi har på en juli sommerdag her i sommeren 2015. På Tenerife er temperaturen i juli omkring 25 – 26 grader og vandtemperaturen mellem 22 – 23 grader. I juli måned får du hele 10 solskinstimer om dagen og det regner kun ca. 4 dage på hele måneden.

Gear helt ned på Tenerife

På Tenerife finder du den velkendte afslappede spanske levestil. Her holder man siesta midt på dagen, hvor varmen er på sit højeste. I siestaen holder butikker m.m. lukket i et par timer, mens butiksejerne enten sover eller spiser en god lang frokost. Ofte er åbningstiderne ikke skiltet på butikkerne og ejerne vender tilbage når det passer dem. På Tenerife er man altså ikke så punktlige og har en meget mere afslappet tilgang til tingene, end vi har her i Danmark, men netop derfor er en rejse til Tenerife en rigtig afslappende ferie og en god lejlighed til at øve sig i at geare helt ned.
Aftensmaden indtages oftest meget sent om aftenen, når solen er gået ned og det er blevet køligere. Spanierne kan godt lide at være sent oppe og børnene er med på restauranterne til sent.

Spis billigt på restaurant på Tenerife

Leveomkostningerne på Tenerife er omkring halvdelen af hvad de er i Danmark.
Sammenligner man omkostningerne i hovedstaden på Tenerife, Santa Cruz, med Danmarks hovedstad, København, er madvarer 45% lavere end i København. Huslejen i Santa Cruz er hele 65% lavere end den er i København.
Tenerife er blandt andet et dejligt land at holde ferie i, fordi det ikke er dyrt at spise på restaurant. En 3 retters middag på en restaurant på Tenerife, der i København ville koste omkring 600 kr., koster omkring 260 kr. på Tenerife. Hvis man vil have en kop kaffe eller cappuccino på en café koster den omkring 70% mindre end på en café i Danmark.
Al i alt er Tenerife altså det perfekte feriemål til en dejlig afslappet ferie, hvor du kan slappe af i solen og nyde god mad.