Sådan holder I den perfekte miniferie med børn

Rigtig mange forældre drømmer om at give deres børn den perfekte miniferie væk fra hverdagens forpligtelser og daglige gøremål. Men hvordan holder man overhovedet den perfekte miniferie med børn? Vi giver dig svaret til netop dette – så skynd dig at læs videre.

En miniferie med børn kan være et tiltrængt afbræk i en travl og stresset hverdag, hvor arbejde, forpligtelser og daglige gøremål ofte fylder alt for meget. Og inden du ser dig om, er børnene blevet store, og du vil fortryde, at I ikke tog jer mere tid til at nyde hinandens selskab i skønne omgivelser væk fra hjemmet. Derfor er det vigtigt, at I prioriterer at hive dage ud af kalenderen hvert år, hvor familien kan samles – store som små – og nyde en velfortjent ferie.

Planlæg ferien i børnehøjde

Afhængigt af, hvor gamle børnene er, er det naturligvis altafgørende, at ferien planlægges i børnehøjde. Sæt familiens mindste medlemmer forrest, og skab en ferie, hvor de kan få uforglemmelige minder med hjem i bagagen. Der skal dog også være plads til at mor og far kan trække stikket, når børnene er lagt i seng om aftenen. Det er kort og godt den overordnede ingrediensliste til den perfekte miniferie med børn.

Lad forpligtelser og arbejde blive hjemme

Alt for mange forældre har svært ved at lade arbejde og forpligtelser blive hjemme, når familien skal på ferie. Og det bevirker, at det faktisk er næsten umuligt at komme ned i gear og virkelig nyde hinandens selskab. Det er både for børnenes og din egen skyld, at du skal logge ud af arbejdsmailen og pakke computeren langt, langt væk. 

Tag bedsteforældrene med på ferie

Hvorfor ikke invitere bedsteforældrene med på ferie? Det er både superhyggeligt og praktisk. Praktisk i den forstand, at der er flere voksne hænder til at tage sig af børnene, og dermed større mulighed for afslapning for de voksne. Det er da en perfekt kombination, ikke? Desuden er det vigtigt, at børnene får et godt og tæt forhold til deres bedsteforældre. 

Saml alle aktiviteter ét sted

For at gøre ferien så let og overskuelig som overhovedet mulig, kan du med fordel booke en ferie for hele familien i en feriepark. Her vil I nemlig kunne boltre jer i en lang række forskellige aktiviteter for hele familien, hvad end det er på minigolfbanen, i badelandet, på legepladsen eller et helt fjerde sted. I kan være fuldkommen sikre på, at der er aktiviteter, der matcher alle familiens medlemmer med rig mulighed for at udfordre hinanden i sjove og underholdende konkurrencer.

Husk, der skal også være aktiviteter til de voksne

Det er naturligvis ikke kun 100 % børnene, der skal være i fokus, når familien skal afsted på ferie. I skal også prioritere at finde en feriedestination, hvor der er aktiviteter for de voksne. Når i holder miniferie med børn vil I hurtigt opdage at der er langt imellem aktiviteterne for de voksne, men på rigtig mange feriecentre i landet findes dog wellness-afdelinger, hvor du og din bedre halvdel kan nyde flere afslappende og selvforkælende timer. På denne måde kan I virkelig trække stikket og få ladt batterierne op til alle de andre sjove og underholdende familieaktiviteter.

Prioritér hinanden, når børnene er lagt i seng

Når familiens mindste medlemmer er lagt i seng, skal I huske at prioritere hinanden og den alene-tid, I har sammen. Hvad end det er på terrassen med et glas kold hvidvin, på sofaen med slik og film eller en romantisk gåtur langs vandet. Det er netop disse stunder man som forældre skal huske at tage sig tid til – og I vil ikke fortryde det! Det giver både ny energi til forholdet, men også feriedagene.