Sådan får du et fantastisk venskab – Lær at spille i et tambourkorps

Som barn er noget af det dejligste der findes at have mange venner. En stor del af ens kammerater skabes i skoletiden, imellem sine klassekammerater. Det kan være rigtig fedt og nogle rigtig gode kammerater man får på studiet og dem kan man bruge en masse tid med i skoletiden m.m.

En anden fin metode til at få venskaber på er at melde sig ind i nogle foreninger og fritidsinteresser. Du finder fodboldklubber og andre foreninger. I sportsforeninger bliver man delt op på hold efter alder. På den måde er alle de andre kammerater på samme alderstrin. Som tiden går og man rykker op bliver ens venner jo også ældre.

En anden god ting er også at få kammerater på kryds af aldersgrupper. Dette kan man opnå ved at være medlem af en bygarde. Udover musikundervisning er du på en del rejser og gode oplevelser, hvor man er sammen med de andre kammerater. Ofte går alders grupperingen i en garde fra 7-25 år. De små finder god hjælp og trøst blandt de ældre venner, mens de større medlemmer, lærer at tage sig af de små og hjælpe dem igang.

Det giver en masse gode venskaber, hvor man på tværs af aldre, lærer at tage sig fint af hinanden og hjælpe alle. Det får man ikke lært mange andre steder, da man traditionelt i mange andre foreninger er inddelt efter alder og man er derfor kun sammen med kammerater fra sin egen aldersgruppe.

De fleste garderkorps tager på ture og rejser i både Danmark og udlandet en gang om året. Det er nogle rigtig gode ture man er på, når man er mange venner afsted sammen. En af de vigtigste ting er selvfølgelig at spille koncerter, men der er også masser af tid til at opleve en masse ting.

Jeg kan derfor kun råde dig til hvis du vil have en bunke venskaber og kammerater, vil lære at spille et instrument, vil lære at tage ansvar for sig selv og andre og få en masse gode oplevelser, at man melder sig ind i et tambourkorps. Du kan finde mange orkestre rundt omkring, så der er noget for næsten alle.