Skiferie til Flachau i Østrig

Drømmer du om skiferie til Flachau?

Østrig er et fantastisk land at hold skiferie i, og år efter år, er der rigtig mange danskere, og deres familie og venner, som tager på skiferie til Flachau i Østrig. Selve den Østrigske by Flachau er indbegrebet af skisport, og byen er også en del af den store Salzburger Sportwelt Amadé.
Flachau har altid været kendt for at være et fantastisk sted at stå på ski, og dette har det faktisk være i mange år. Og det er med god grund, for den første skilift blev nemlig bygget i 1955, og i 1966 slog byen sig også sammen med nabobyen Wagrain og sammen oprettede de dermed den første skiregion i østøstrig. Efterfølgende gik det meget stærkt, og kort tid efter blev St. Johann im Pongau også inkluderet i systemet og i 1988 blev det berømte Salzburger Sportswelt Amadé grundlagt – og i dag er Flachau blevet en del af danskernes foretrukne skidestinationer.

Kan man tage børn med på skiferie til Flachau?

Flachau er et meget børnevenligt skiområde, og her også massevis af aktiviteter som børnene kan rende til, mens at man er på skiferien og nyder samværet. I Flachau er der også et bredt overtal af mere afdæmpede piste med god plads til alle. Børn samt nybegyndere behøver derfor ikke at frygte, at de står i vejen eller bliver tromlet ned af de mere professionelle skiløbere, netop fordi at dette område er kendt for at man skal vise hensyn. I Flachau er der også rigtig god mulighed for at lære børnene, hvordan de skal stå på ski, og hvordan de skal stå på ski, på den helt korrekte måde. Flere af skiskolerne har gode tilbud til børn, og skulle forældrene måske få lyst til, at være lidt for sig selv, og prøve kræfter med pisterne til de voksne skientusiaster, så er der nemlig mulighed for børnepasning fra 1 år og frem.

Børneomårdet Rote 8ér

På vejen til Wagrain kan man også prøve kræfter med børneområdet “Rote 8ér”. Her er der bl.a. mulighed for at prøve små bakker med rullebånd og træklifte, legeområde for de mindre børn, og for de lidt større børn, er der en glidebane, hvor man sidder i en stor badering. Børn som der er født i 2010 og frem, kører gratis i alle lifte i Rote 8ér området.

Flachau aktiviteter

Ud over at stå på ski, så tilbydes der også mange andre aktiviteter i Flachau. Her kan der f.eks. nævnes paraglidning, vandring, kaneture med heste eller snow-rafting. De lokale kælkebaner, som man finder i Flachau, er også meget berygtede, og hvert år bliver der afholdt specielle kælkekonkurrencer. Ønsker du at fortsætte aktiviteterne om aftenen, så kan du i Flachau finde barer, resturanter samt diskoteker, og der er rigelige at vælge imellem. Der kører en gratis skibus mellem områderne i Salzburger Sportwelt.