Skistøvlers flex – køb en skistøvle med det rette flex

Når man køber skistøvler, skal man udover pasformen også være opmærksom på skistøvlens flex. Flexindexet fortæller, hvor stiv skistøvlen er. Dvs. hvor eftergivende eller hvor hårdt en skistøvle opfører sig. En skistøvle har typisk et flex fra 80 – 130. Desto højere tal, desto stivere er skistøvlen. Det er derfor vigtigt at finde en skistøvle med det rette flex. Skistøvlens flex skal passe til brugen og din kørestil. En person, som kører race har brug for en stivere støvle end den typiske turist.

Du kan læse mere om, hvor høj flex du har brug for i Købsguide til skistøvler – Køb de rigtige skistøvler. Det er nemlig vigtigt at finde en skistøvle med det rette flex. Et højt flex, giver en større grad af kontrol, men er samtidigt også sværere at styre. Det er derfor med at finde en balance i valget af flex i skistøvlen.

Man skal dog være opmærksom på at flexindexet er ikke et entydigt index, da der ingen fælles standard er. 100 i et par Technica skistøvler, kan derfor være meget anderledes end i et par salomon skistøvler, ligeledes med flex 100. Det gælder derfor stadig om at mærke efter, hvilken skistøvle der føles bedst.

At vælge det rette flex til sine skistøvler og meget mere kan du læse om inde på http://freeskiing.dk. Her forsøger vi at hjælpe dig til udvikle dit skiløb og få den bedste oplevelse på ski. Ingen kan være i tvivl om, at det har stor betydning at have de rigtige skistøvler.