Sommer i Danmark

Sommeren er over Danmark. Temperaturerne slår rekorder, og danskerne har det varmere end nogensinde før. Dette får også danskere og turister til at tørste efter aktiviteter, da vejret er for godt til at sidde inden for. I København flokkes danskerne på områder såsom Amager Strandpark, Islands Brygge og andre parker. Men flere efterspørger også anderledes aktiviteter, og specielt børnefamilierne mangler ideer til noget at lave for hele familien. I denne artikel kan du læse lidt om de danske frugtplantager, hvor hele familien er velkommen.

Hvad er dine sommerferie planer?

Har du, ligesom mange andre danskere, valgt at blive hjemme denne sommer på grund af det solrige og varme vejr? Du har sandsynligvis tænkt over, hvad sommeren skal bruges på, nu hvor du ikke skal ud og være turist i den store hvide verden. Det kan til tider føles som om, at man har set alt herhjemme og har vadet enhver dansk storby tynd. Men hvorfor ikke prøve noget anderledes? Det danske varme sommervejr ligger op til udendørsaktiviteter, og hvad er bedre end en tur ud i naturen? Rundt omkring i landet finder du naturparker, flotte strande og ikke mindst farverige frugtplantager, hvor du kan få stillet den søde tand på en sund måde. På en frugtplantage er mulighederne mange. Der er flere frugtplantager fordelt rundt omkring i landet, og mange af dem har åbent for offentligheden. Tit og ofte vil det være muligt at benytte sig af frugtplantagernes pluk-selv koncept, hvor man kan få lov at bevæge sig ud i markerne og plukke sine egne bær, kartofler osv. Hos mange af de danske frugtplantager hører der også cafeer og gårdbutikker til, der byder på hjemmelavede produkter lavet på økologiske og lokale råvarer.

Stress af i naturen

En tur i en af landets frugtplantager er ikke kun for børn. Her er hele familien velkommen, og flere undersøgelser viser at, at jo mere tid man tilbringer ude i naturen, jo bedre immunforsvar og helbred har man. At tilbringe tid i naturen kan både gøre dig til et mere empatisk og tillidsfuldt menneske. Det er bevist, at personer som bor tæt på grønne områder og tilbringer tid i naturen, er sundere end folk som bor inde i byen og sjældent kommer ud i naturen. Du bør derfor tage din familie under armen og invitere dem ud i naturen. Landets frugtplantager er åbent hele sommeren, og pga. det ekstra gode vejr, ser det ud til at sæsonen for bær kan fortsætte i flere måneder endnu.