Squash som motion

Squash tilbyder en lang række gode træningsmuligheder. Squash stiller krav til både udholdenhed, kondition, hurtighed og meget andet.

 

Selvom squash ikke er en holdsport på samme måde som fodbold og håndbold for eksempel, kan det stadig være en social oplevelse at dyrke squash. Alle kan være med til at spille, idet squash ikke stiller særlige krav til køn eller alder. Det er dog en ganske smart ide, at være i bare nogenlunde form, inden du kaster dig over spillet. Squash er en meget krævende sportsgren, og hvis du vil have noget ud af mere end de første fem minutter, bør du til at starte med have en hvis grundform. Hvis du for hurtigt bliver helt udkørt og træt, stiger chancen for skader desværre drastisk.

 

Når du først er kommet i gang, og har fået opbygget lidt form så du ikke mister pusten lige med det samme, er der en lang række fordele at hente ved at dyrke squash. Du forbrænder rigtigt meget, og på den måde kan squash sagtens være en del af et vægttab forløb.

 

5 klare fordele ved squash som motion:

  • 1: Squash er meget intensivt træning, og du får lynhurtigt pulsen op. Det er en god sportsgren, hvis du ikke har så meget tid i hverdagen.
  •  2: Du kan tæske løs til bolden, uden at tænke på om noget går i stykker eller bolden ryger lang pokker i vold. Squash er en god måde at få afreageret på.
  • 3: Mange squash-klubber har et meget smidigt pay-and-play system, hvor du kan booke baner i et meget bredt tidsrum. Det er perfekt, hvis du ikke har tid til at møde op til faste træningstider eller være en del af holdtræning.
  •  4: Squash er et meget strategisk spil, der ligeså meget er et spil for hjernen som for resten af kroppen.
  • 5: I tennis, badminton og bordtennis er du afhængig af kvalificeret modstand. I squash kan du tit træne og spille med dig selv, og få et rigtigt godt træningsmæssigt udbytte alligevel.

Vær opmærksom på skader

Der er mange ryk og hurtige, små bevægelser i squash. Derfor er der også en betydelig risiko for skader i form af fiberskader og forvridninger. De hurtige ryk og vrid kan sætte dine led under et voldsomt stress. Hvis du bruger tid på at varme fornuftigt op, og tager dig den tid der tager, kan du dog forbygge mange af de mindre behagelige konsekvenser af det hurtige spil.

 

Udstyr

Du behøver ikke købe al verden for at komme i gang med at dyrke squash. Et par gode sko, ketcher og en bold er faktisk alt hvad du behøver. Det kan umiddelbart være svært at finde en god ketcher uden nogen rigtig forhånds-viden, så det er tit en god ide at finde en god sportsbutik og så spørge sig frem.