Tag på vinterferie i Berlin

Oplev Berlin i vinterferien

Har du planer om at holde vinterferie, og vil du gerne opleve Berlin, så læs mere her.

Berlin rummer masser af oplevelser, historie og aktiviteter – det er bare med at vælge.

Berlin er den storby, der ligger tættest på Danmark, og dermed er let tilgængelig for de fleste. Samtidig er byen med sine alternative vinkler og anderledes kultur også ret forskellig fra mange andre byer, vi kender.

Og så er der lige det med Berlin, at byen i rigtig mange sammenhænge har været med i historien, hvadenten det så er de gode eller de mere mørke sider af Tysklands og Europas historie.

Og er du til at fordybe dig i historien, så er Berlin et af de steder i Europa – måske endda i verden – hvor historien er lettest at tilgå og opleve i

Jeg vil her give et par tips til, hvad du kan opleve i vinterferien i Berlin:

Euroforien i 1990’ernes Berlin

En udstilling, jeg er meget vild med i Berlin, er Nineties Berlin. Den handler om Berlin i 1990’erne og de mange modsætningsforhold, der opstod umiddelbart efter Berlinmurens fald.

Tyskland havde været delt i mere end 40 år under Den Kolde Krig, og pludselig stod verden i en situation, hvor Berlinmuren var faldet og Den Kolde Krig kunne afsluttes.

Hele den stemning, de politiske strømninger og de manger reaktioner er skildret af  personer, der oplevede tiden. Hvad der startede som uendelige muligheder blev snart afløst af afmagt, frustration og mangel på styring.

Du kan læse mere om udstillingen på min blog: Nineties Berlin – Berlin i 1990’erne.

Et rædsel fra DDR-tiden

En anden oplevelse, jeg vil fremhæve, handler om tiden før Berlinmurens fald på den østlige side af muren, i det, der dengang var DDR.

Det østtyske styre, DDR-regimet, var et frygtet diktatur, der behandlede sine kritikere eller politiske modstandere rigtig dårligt.

Det tidligere Stasi Fængsel er i dag museum, hvor tidligere indsatte viser rundt og beretter om de grusomheder, de blev udsat for.

Du kan få syn for sagen i Stasi fængslet i Hohenschönhausen.

Andre oplevelser i vinterferien i Berlin

Berlin rummer meget mere end historie, museer og udstillinger.

Hvadenten du er til at dyrke sport, gå på opdagelse i storbyen, opleve koncerter, teater eller kunst, så har Berlin en masse at byde på.

Berlins mange spændende kulturtilbud og aktiviteter er oplagte til en vinterferie i byen.

Berlin har naturligvis også en masse gode restauranter, rækkende lige fra de små etniske restauranter til de helt dyre restauranter.

Og så må vi endelig ikke glemme de mange gode steder at drikke en øl i Berlin. Her er ølstuer, Biergarten og rigtig mange nye mikrobryggerier med craft beer.