Tjen penge til klassekassen

I dagens Danmark svømmer skolerne ikke i penge. Ja, faktisk forholder det sig nok nærmest stik modsat: De kører på pumperne. Derfor er der fra skolens side kun råd til lige nøjagtigt det allermest nødvendige i form af undervisning og lokaler. Bøgerne er ofte halvgamle og omstillingen til moderne teknologi tager tid pga. manglende økonomi.

Denne manglende økonomi går også ud over hvilke muligheder den enkelte lærer og klasse har, for at få nogle oplevelser sammen, komme ud på ture, på lejrskoler osv. Skolen kan typisk kun tilbyde det allermest nødvendige i den mest skrabede version. Det er ikke noget man som forælder står og klapper i hænderne over, da man jo oftest gerne vil have at ens børn får den bedst tænkelige uddannelse overhovedet.

Derfor bliver skoleklassernes klassekasse mere og mere vigtig. Det ses faktisk at forældrenes indbetalinger til klassekassen stiger og stiger år for år, da man har flere og flere ting man gerne vil bruge pengene på. Det kan være at forsøde tilværelsen på diverse udflugter eller at muliggøre ture udover det mest nødvendige. Besøg i Zoo eller museer kan være noget af det som klassekassen kan hjælpe til med.

Det er derfor i dag en rigtig god ting, hvis klassen selv kan samle penge ind til klassekassen, udover de penge som forældrene betaler. Alle forældre skal jo gerne have mulighed for at kunne være med og på folkeskoler kan man ikke bare aftale et højt beløb, da det vil kunne udelukke nogle børn eller stille dem i en uheldig situation. Det ønsker vi ikke i den danske folkeskole.

Sådan tjener I penge til klassekassen

Tjen penge til klassekassenEleverne må derfor selv i aktion og tjene nogle penge til klassekassen. Udover at det er rart med ekstra penge, så er det også sundt for børnene at lære, at hvis man vil have penge til det sjove, så må man også yde en indsats. Det gælder jo både i folkeskolen og resten af deres liv når de kommer ud på arbejdsmarkedet.

Typisk tjener klassekassen lidt penge ved at sælge kaffe og kage ved arrangementer på skolen. Det er en gammel tradition, som kan give et sted mellem 200,- og 2500,- på en god dag. Penge som kan være rigtig gode til en bustur eller entrébilletter til Zoo.

Men der findes også mere moderne metoder og en metode som ret nemt kan skaffe 12.800 kr. til klassekassen ved 20 elever i klassen. Det kan gøres stille og roligt henover et par uger og er ved at køre en SupportSkrab kampagne, hvor alle får noget ud af at være med.

Kunne din klasse godt bruge 12.800 kr.? Så se her, hvordan I tjener penge til klassekassen.