Vægttab? Derfor taber du dig ikke!

Vægttab? Dette emne er en evig klassiker, men der er stadig utroligt mange, som ikke forstår, hvorfor de ikke taber sig, selvom de træner dagligt, og “spiser sundt”. Følg guiden her, og find ud af, hvad du skal gøre for at opnå et realistisk vægttab:

1. Tæl dine kalorier – Hver dag.

Det lyder måske lidt voldsomt for nogen, men det er klart den letteste måde at opnå sit vægttab, da man hurtigt vender sig til lige at veje sin mad. Herudover spiser man også typisk den samme mængdehavregryn, og så vil man med tiden let kunne huske, hvor mange kalorier, der er i 50g havregryn fx.

Alle har et ligevægttal, som er den nøjagtige mængde kalorier, som de må indtage om dagen for at holde deres nuværende vægt. Hvis man vil tae sig, skal man bare spise færre kalorier, end  man forbrænder. Hvis dit ligevægtstal er 2000kcal om dagen, bør du spise 1900kcal om dagen i en måneds tid. Herefter 1800kcal i en måneds tid, osv.

Et godt trick er her at spise en masse grøntsager og mager lyst kød som kylling og fisk, da det typisk har et lavt indhold af kalorier og et højt indhold af protein.

Grøntsager som kål, broccoli, rodfrugter er gode, da der er mange kostfibre i, som holder dig mæt, selvom du indtager mindre energi end du i princippet forbrænder.

Så alt det her med at spise chili, da det sætter forbrændingen i gang – Drop det.

Fokuser i stedet på at spise sundt og varieret med masser af grøntsager og meget lidt sukker. Kulhydrater bør komme fra lidt rugbrød, havregryn eller meget grød.

Problemet med hurtige kulhydrater fra sukker, er, at det ikke mætter, og det har samtidigt et meget højt antal kalorier i sig. Det betyder, at man typisk vil opleve, at man tager hurtigt på ved at indtage den slags.

2. Opnå vægttab med kettlebell træning hjemme

Træning er en nødvendighed, hvis man vil have en sund krop og en sund livsstil. En rigtig god ide kan være at bestille et par billige kettlebells hjem til, så man kan træne funktionelle kettlebell øvelser.

Du kan købe billige kettlebells her hos Nettofitness.dk, som har prisgaranti. Ellers kan et par gode håndvægte også være rigtig gode.

Fordelen ved kettlebells er, at man både kan forbrænde fedt effektivt, men også opbygge styrke i funktionelle kettlebell øvelser. En anden relevant faktor er, at man kan spare en del penge ved at træne med kettlebells, da man typisk ikke behøver meget andet fitnessudstyr for at komme i form hjemmefra.

Med en kettlebell kan man træne hele kroppen, og ved blåt at søge på “kettlebell øvelser” på Google, kommer der masser af gode inspirations kilder frem.