Verdens turistattraktion nr. 1?

National Geographic har kåret de norske fjorde til Verdens Turistattraktion nr. 1.

Men hvad er det lige, som gør at netop disse norske fjorde er blevet valgt?

Fjordture til Norge

Om det er til vands, til lands eller i luften, så kan Norges skønne fjorde opleves. Derfor er det én af grundene til at netop National Geographic har kåret Norges fjorde til et sted, der skal ses af turisterne. Norge består af mange smukke fjorde – faktisk har de 11 “store” fjorde, som hvert år bliver besøgt af tusindvis af turister, der kommer for at opleve disse UNESCO-fjorde, hvilket er en status de fik i 2005. Dette gør dem til verdensarv, og derfor er de fredet.

Det kan godt forståes, da fjordene med deres naturlige skønhed og smukke geografiske udformninger er med til at give landet og naturen et skønt præg af uberørt og æstetisk skønhed.

Oplev fjordene på flere måder

Som nævnt kan fjordene opleves på flere forskellige måder – hvor kajakpadling og cykling er blevet hyppigere og hyppigere blandt turisterne, da det kombinerer skøn natur med en hyggelig social aktivitet. Og det er vi alle glade for!

Der bliver arrangeret mange fjordture til det skønne Norge, som du fx kan læse mere om her – men i realiteten er det meget let at arrangere en rejse selv. Dog kræver det noget planlægning og et ønske om hvilken fjord der skal ses, for der er som nævnt tidligere hele 11 store fjorde, der hver især har sine egen charme at byde på.

Der er ikke noget så fredfyldt som at cykle en tur langs en fjord og opleve fjorden fra sin bedste side. Uberørt og helt og aldeles urealistisk smuk.

Norges fjorde som ekstremsport

Flere og flere “aktivister” har også brugt disse fjorde og dale/fjelde til at træne op til diverse ekstreme aktiviteter, og det er meget fysisk hårdt at trave op og ned i de norske fjelde i 8-9 timer om dagen – men dét er det hele værd! Fx kan du med en mindre gåtur på 4-5 timer op i nogle norske fjelde se de skønne fjorde fra en helt anden vinkel – og især er Preikestolen blevet et mere og mere populært sted at tage hen. Det er nemlig en af Norges mest ikoniske punkter – og med god grund!

Det er en guddommelig og dejlig følelse af stå på Preikestolen, på en tæt dugget morgen og opdage hvor meget i kontakt med naturen man faktisk kan befinde sig.

Fremtiden for Norge

Norges fjorde er som nævnt verdensarv af UNESCO – og derfor skal man som besøgende tage sig godt af naturen og tænke på miljøet og naturen når man er der. Så kan der komme andre tusinde besøgende som en selv i fremtiden og få samme gode oplevelse – og det er budskabet til dig (læseren) og andre, som har tænkt sig at rejse til Norge.

Tænk på naturen og de skønne fjorde – pas på dig selv og naturen. Så får vi alle en god oplevelse.