Weekend i Ålborg

Har du endnu ikke været på ferie, og mangler du et sted at tage hen? Skal du på forlænget weekend, men ved endnu ikke hvorhenne? Så kunne Ålborg måske være en mulighed. Indloger dig på et af de mange hoteller i Ålborg, og nyd godt af byens mange aktiviteter og oplevelser.

 

Få en lille smule af Sydney i Ålborg

I maj 2008 blev Utzon Center indviet. Centeret er tegnet af den danske arkitekt Jørn Utzon, der også har tegnet operahuset i Sydney. Utzon Center er et eksperimenterende kultur- og videncenter, der udover de skiftende udstillinger også rummer den smukke Spidsgatterbåd, der er den sidste Jørn Utzons far, Aage Utzon tegnede. Centeret består af to udstillingshaller på hver 350 kvadratmeter, og de mange ovenlysvinduer giver et helt specielt lysindfald.

Midt i Utzon Center ligger Atriumgården, hvori Jørn Utzon fik plantet et paradisæbletræ. Atriumgården ligger i læ for vejr og vind og med udsigt over Limfjorden og byen.

Udover de to udstillingshaller og Atriumgården, byder centeret på Utzon Café & Restaurant, der byder på forfriskninger og udsigt over Limfjorden.

 

Musik under åben himmel

Ålborg byder på mange musik tilbud under åben himmel. Tilbuddene varierer fra større open air koncerter til små café koncerter.

 

Færgejazz

En af de mange musiktilbud er færgejazz. Her kan jazzmusikken nydes under en sejltur på Limfjorden. Under sejlturen serveres en buffet. Turen starter fra Hals havn færgeleje, hvor gæsterne vil blive samlet op kl. 19.

 

Den blå festival

Den Blå Festival er et andet godt bud på en musikoplevelse. Den Blå Festival er en af landets største genrefestivaler. Festivallen arrangeres af ca. 100 aktive musikvenner, og koncerterne er gratis. Der er to store udendørs scener, hvor festivalens hovedprogram spiller. Derudover er der koncerter på mange af byens værtshuse, cafeer og spillesteder.

 

Torsdags koncerter

Hver torsdag fra juni til September byder Lange Kunsthåndværk velkommen til torsdagskoncert I garden. Programmet byder på en masse forskellige genrer der hver torsdag vil skabe en festlig stemning i de hyggelige omgivelser. Udover at nyde musikken er det også muligt at nyde kunsthåndværket på garden, der tæller både stentøj, glas og keramik.

 

Ålborg Zoo

Ålborg Zoo er absolut også en mulighed, hvis hele familien leder efter en spændende oplevelse. Ålborg Zoo er det eneste sted I Danmark, hvor det muligt at se den afrikanske elefant I levende live.

Ålborg zoo fik ligeledes en ny beboer i november 2010, isbjørneungen Augo. Ham, og mange andre dyreunger kan opleves. Udover de mange dyr, byder Ålborg Zoo også på en masse særlige arrangementer henover sommeren, og som altid er det muligt at se dyrene blive fodret og trænet.

 

Aalborg Friluftsbad

Har i brug for et lille afbræk og for at blive kølet ned, så tag til Ålborg Friluftsbad. Friluftsbadet ligger ikke langt fra Ålborg centrum, og grænser helt ned til Limfjorden. Friluftsbadet består af to bassiner, som begge bliver fyldt af Limfjordens vand. Der er et soppebassin til børn og et bassin med både  1, 3, 5 og 10 meter vippe. Der er livreddere der holder opsyn med badet i åbningstiderne.

Lige udenfor friluftsbadet er der en badebro, så for de friske sjæle er det muligt at bade direkte i Limfjorden.