5 Gode tips til hundetræning:

Her kommer 5 gode tips til hvordan du kan hjælpe din hund på vej til at lære træningsøvelser og tricks.

#1 Lær din hund at kravle

Hvis din hund skal lære at kravle er det vigtigt at have belønning. Få hunden til at lægge sig pænt ned. Hold godbidderne i en kort afstand fra hundens næse. Langsomt og forsigtigt skal du så føre hånden langsomt fremad. Her skal du sørge for at hunden følger med. Følger hunden ikke med eller prøver den at rejse sig op kan du afhjælpe det ved at skubbe den, eller holde den forsigtigt nede bagfra.

#2 Lær din hund at gå pænt

En af de vigtigste punkter er at din hun kan gå pænt i snor. Hvis ikke den kan det vil du være træt af det hver eneste gang i er ude og gå tur fordi jeres hund trækker. For at din hund kan lære at gå pænt i snor er det vigtigt at der bliver brugt meget tid træning. Af egen erfaring var det en usædvanlig svær disciplin at klare. I en blanding med manglende tid og dårlig tålmodighed blev der givet op på forhånd. Turene blev lange og hver gang hunden var ude at gå tænkte jeg over den manglende disciplin som jeg havde forsømt at lære hunden.

Men som lyn fra en klar himmel blev jeg anbefalet et hundetræning sted hvor man kunne læse om råd og vejledning og samtidig tage sin hund med til træning. Min hund går nu rigtig pænt, hvilket jeg er lykkelig for hver gang vi går korte såvel som lange ture.

#3 Lær din hund at gå Zig Zag

En af de svære discipliner at lære din hund. Derfor skal du huske at have godbidder ved hånden hele tiden. Dem kan du ikke være for gavmilde med i denne øvelse. Tag et stort skridt af gangen og få hunden til at gå imellem dine ben. Beløn og atter beløn hver gang den har fuldført en station (port).

#4 Lær din hund at “hviske”

Øvelse kan lyde mærkelig for nogen, men desværre handler det ikke om at man kan få hunde til at sige noget. Det handler mere om en speciel lyd som hunden skal afgive for at vise forskellige signaler. I denne øvelse er øjenkontakt og belønning vigtig. Start med at tage en godbid i en lukket hånd. Kig derefter godt på hunden og få den til at give et “bjæf”. Når kaldet kommer skal du så åbne hånden, som en slags nøgle til en dør. Fortsæt og gentag mange gange indtil hunden har forstået det.

#5 Lær din hund at løfte poten

Lig en line ud på gulvet. Bevæg den frem og tilbage så hunden får opmærksomhed på den. Herefter skal du langsomt føre linen hen mod hundens fødder, hvor den pænt skal gå over linen. I starten kommer sandsynligvis ikke til at reagere grundet manglende koncentration. Derfor er det godt at prøve at føre din hunds ben og nærmest hjælpe den over. Beløn og gentag indtil øvelsen sidder i skabet