5 hurtige tips til en lavere elregning

Du kan få en lavere elregning ved at spare på strømmen. Det kommer nok ikke som den store overraskelse. Men hvordan kan du spare på strømmen, andet end ved at slukke lyset efter dig? Her kommer lige 5 hurtige tips, som kan give dig en lavere elregning.

Brug spareskinner

Ved at købe nogle spareskinner som du kan sætte til pcen og til tv’et kan du spare ret mange penge. Spareskinnerne er ved almindeligt forbrug, tjent ind igen efter ca. et halvt år. De koster ca. 50 kroner stykket og den sparede strøm havde kostedet dig 150 kroner ca.

Spareskinnerne sættes i stikkontakten og så sluttes de til enten pc eller tv. Når du slukker for pc’en eller tv’et så slukkes alle de andre enheder som ellers normalt står på standby og sluger strøm. Der er ingen grund til at printer, højtalere, router, modem, video, dvd m.m. står og sluger strøm, når du alligevel ikke kan bruge dem. Så snart du tænder for tv eller pc, så tændes strømmen også for de tilknyttede enheder.

Brug bevægelsessensorer

Ved at sætte bevægelsessensorer op i rum hvor du / I tit glemmer at få slukket lyset, samt på udendørsarealer, så kan du spare ca. 20-40 på strømmen til belysning. Bevægelsessensorerne virker sådan at de tænder for lyset, så snart de registrerer bevægelse i rummet eller i nærhed af sensoren på udendørs arealer. Når der ikke længere registreres nogen bevægelse, slukkes lyset helt automatisk på området igen. Ingen skal huske at slukke lyset, det kører helt automatisk.

Køb strømsparende hvidevarer

Har du nogle gamle hvidevarer, kan du spare mange penge på strømmen ved at skifte til nye modeller med god energimærkning. Typisk sparer nye hvidevarer op mod 30-40 procent af strømforbruget, så her er mange penge at hente. Køb kun nye hvidevarer med den bedste energimærkning, og sæt ikke den gamle fryser eller køleskab op som reserve. Så har du jo intet sparet.

Spar mange penge på vasketøjet

Du kan spare rigtig mange penge på vasketøjet, hvis du vasker ved almindelige høje temperaturer og bruger tørretumbleren. Mange børnefamilier har meget vasketøj, og for at gøre det nemt, bruger mange tørretumbleren. Er du en af dem? I såfald skal du være klar over at hver eneste gang du bruger tørretumbleren, koster det ca. 5 kroner i strøm. Mange vasker ca. én gang om dagen og det bliver altså til 365×5 = 1825 kroner om året. Det kan du spare ved at tørre tøjet udendørs og på stativ.

Du kan også spare penge når du vasker tøjet. Vaskemaskinen bruger meget strøm for at varme vandet op til de normale temperaturer på 40, 60 og 90 grader. Men du kan købe vaskepulver som vasker glimrende ved meget lavere temperaturer. Nu kan du købe koldtvands vaskepulver, så du kan vaske ved 20-30 grader istedet for. Så sparer du meget strøm.

Tjek dit elforbrug jævnligt og spar penge

Du kan spare mange penge ved at ændre dine vaner, så du husker at slukke lys du ikke bruger, slukke for radio, tv og pc, vaske tøj anderledes osv. Dette er en kilde til store besparelser.

Ved at tjekke dit forbrug med jævne mellemrum, kan du således se at dine anstrengelser bærer frugt. Det giver blod på tanden og animerer til at fortsætte og finde på flere besparelser. Der kan gå helt sport i den. Tjek f.eks. dit forbrug hver uge, og noter det ned i et regneark. Så kan du se grafer over dit forbrug, og forhåbentlig opbygge en faldende kurve og lune dig over de sparede penge.

Er i en familie, kan I også gøre det til en familiesport og bruge de sparede penge på en god oplevelse (rejse, tivoli tur, biograf eller andet). Så får I allesammen noget godt ud af det.

Undersøg om du hos dit selskab kan tjekke dit strømforbrug over internettet. Det gør det nemt, og du kan se kurver og det hele.

Håber du har fået lidt ud af disse 5 tips, og hvis du gennemfører tipsene, vil du se at din elregning falder. Ihvertfald hvis du ikke ændrer vaner på andre fronter.

Du kan se mange flere råd og tips til at spare på strømmen på www.elsparefonden.dk.