Anskaf dig en sikker autostol

Når lykken indtræffer og man bliver far/mor for første gang er man så optaget af den lille, og det at man pludselig er blevet forælder, at hele den omgivende verden   ikke betyder så meget mere.
Men efter noget tid bemærker man hvor mange valg man skal træffe konstant.
Allerede i det øjeblik man erfarer at, der er et nyt liv, fremstår overvejelserne: ‘Hvad skal babyen kaldes?’ ’Hvor skal den nyfødte have værelse?’ ‘Hvilken cykelstol skal vi købe?’ ‘Hvordan opdeler vi barsel?’ og alle de mange andre valg der skal træffes.
Babystol nr 1 er også fundet, men pludselig er babyen blevet for gammel til den og nu er den tid kommet til en ny.
WorldWideWeb tjekkes: hvad har andre forældre gjort for at den nyfødte skulle sidde så sikkert som muligt når han/hun skal med i bilen?

Hvad med prisen?

Sikkerhed er dyrt!
Der er ydermere lavet en del tests der påviser at en lang række af de godkendte autostole overhovedet ikke er så sikre som troet. En af grundene er at den lilles hoved er meget stort og har en stor belastning i forhold til kroppen og hvis der sker et sammenstød kan den øverste del af barnets ryg og nakke tage alvorlig skade, det ville kunne sammenlignes med at vi voksne havde et hovede lige så tungt som en bowlingkugle.

Hvilken autostol skal vi så vælge?

Det anbefalede er afgjort at den lille transporteres i en bagudvendt autostol! Rådet for Større Færdselssikkerhed henviser til brug af bagudvendte autostole, længst muligt og i Sverige er det ofte set at børnene sidder i de bagudvendte autostole indtil de er i 4-5års alderen og Bilmærket anbefaler kun bagudvendte stole til mindre børn. Problematikken er bare at det ikke er til at opdrive en bagudvendt autostol i Danmark og derfor er bagudvendte autostole mindre udbredte på de boards hvor forældre udveksler erfaringer om emnet
Efter vi havde studeret rådene på  www.autostol.info var der ingen tvivl om hvilken autostol nr 2 vi skulle anskaffe os for at vi var indforståede med sikkerheden, vi fandt en der passede godt til en mindre bil og monteres nemt v.h.a. den monterede 3-punktssele og skinnerne fra forsædet (isofix autostol). Vi kom af med, alt incl, en del mindre end den tilsvarende forudvendte autostolstol og dertil må den bruges til barnet vejer 25 kg.
I Danmark er der sørgeligt nok ikke tilstrækkelig fokus på de sikreste modeller af autostole. Derimod er der mere opmærksomhed på de, der er trendy for øjeblikket. Sikkerheden er grundlæggende for at beskytte det det, som,der bestemt er det mest nødvændige  for os: vores guldklumper.