Argan olie er godt til hårpleje og mod skæl

Arganolie er et af de største nye hits indenfor kosmetik verdenen i mange år. Derfor bliver olien også flittigt brugt i alle former for produkter pt. Det tilsættes i små mængder, men desværre er effekten langt fra den samme, som hvis du køber den rene argan olie. For olien skal være helt ren, hvis du virkelig vil opleve alle dens gode egenskaber. Hårpleje af en af egenskaberne, som vi skal kigge nærmere på i dette indlæg.

Argan olie til håret

Argan olie er super effektivt til hårpleje. Det er oliens høje indhold af især essentielle fedtsyrer og vitamin E & F, som går ind og styrker håret på en naturlig måde. Kroppen producerer selv de essentielle fedtsyrer, og ved at tilfører ekstra næringsstoffer, så bliver der skabt balance, og du undgår at der er underskud. Effekten af dette ses hurtigt, og håret vil på meget kort tid føles anderledes og frisk.
Olien går ind og styrker det enkelte hårstrå, så du undgår at de let knækker, eller at du får spaltede spidser. Ligeledes holder det hovedbunden sund og frisk, og det fjerner skæl og svamp. Dette kommer vi ind på i næste afsnit.

Ud over at håret bliver friskt og stærkere, så bliver det også blødere, og det får en naturlig glans tilbage. Også selvom du har farvet det meget, eller på anden måde ikke har været god ved håret. Så det kan godt betale sig, at benytte argan olien, da det er en let og naturlig måde, at få et flot og friskt hår på uden alle de klassiske problemer.

Argan olie fjerner skæl

Har du haft skæl, så ved du godt, hvor irriterende det er. De hvide små flager, som drysser ned på skuldrene og alle andre steder. Men ved du hvad skæl er, eller hvorfor det opstår? Skæl er hudflager fra hovedbunden. Hvis hovedbunden bliver tør, så flækker huden i små flager, og de vil med tiden drysse ud af håret. Der findes forskellige grader af skæl, så derfor varierer problemet også fra person til person. Ved at tilføre hovedbunden argan olie, så vil de essentielle fedtsyrer og antioxidanterne opfriske huden og skabe balance. Dermed fjerner du skæl problemet, og du får et mere frisk hår. Desuden forbygger olien også, at problemet med skæl opstår!
Så det er en to i en pleje, hvor du både kan fjerne og forebygge, og det er meget simpelt. Du skal blot pleje hårbunden dagligt eller hver anden dag, så er du af med problemet indenfor en eller to uger!