Gode info og fakta om argan olien fra Marokko

Indenfor de seneste år er argan olien fra Marokkon blevet et kæmpe hit indenfor kosmetik industrien. Olien har vundet frem, fordi den har en masse gode egenskaber, som gavner de fleste mennesker. Egenskaber som går lige fra hudpleje over hårpleje til heling af sår og betændelse. Dermed kan olien bruges til mange forskellige ting, og det har gjort den yderst attraktiv. For hvem vil ikke nøjes med et produkt til pleje af håret, huden og neglene, fremfor at skulle købe 3-5 forskellige.
Ud over at olien kan benyttes til mange ting, så er den også yderst effektiv til de fleste af dem, og den overgår dermed konkurrerende produkter og olier.

Men denne store succes har desværre medført, at der er opstået myter og usande historier om arganolien fra Marokko. Godt nok har den mange egenskaber, men den har også sine begrænsninger ligesom alle andre produkter.

Det er vigtigt at slå fast, at der findes to typer arganolie. En spiselig olie og en kosmetisk olie. Og de benyttes til forskellige formål! De har altså ikke de samme egenskaber, selvom begge olier presses ud af kernerne fra argan frugten.

En af de mange usande historier, som desværre tiltager, det er at argan olie kan helbrede kræft. Der foreligger til dato ingen dokumentation på dette, dog har den spiselige arganolie vist sig, at den muligvis har en positiv indvirkning på prostatakræft. Men det er altså den eneste kræftsygdom, hvor test har bevist, at der kan være en mulig lindring / fjernelse / forebyggelse af kræften.
Mange sider og journalister har åbenbart misforstået eller misfortolket forsøgene, og det har medført, at der findes mange fortællinger, hvor argan olie beskrives som midlet, som fik kræften til at forsvinde. Selvom det ville være fantastisk, så er det desværre ikke dokumenteret, og dermed farligt at videregive sådanne historier.

En anden historie, som også tiltager. er berbernes brug af argan olien. Berberne har i århundrede spist argan frugten, og de har benyttet den som en naturlig del af hverdagens vitaminer og mineraler. Men berberne har aldrig kendt til argan olien, som presses ud af argan kernerne. De har altså blot spist frugten, som også er sund og fyldt med masser af gode næringsstoffer.
Men flere og flere sider skriver, at berberne har benyttet olien i århundrede, og det virker sikkert også sælgende, men det er faktuelt forkert, og derfor burde det slet ikke stå nogen steder. Selv den dag i dag er argan olien slet ikke et produkt, som berberne benytter naturligt. Og det er et produkt, som de først har fået kendskab til indenfor de sidste 10 år!