Gode råd til når du skal flytte

Beslutningen er taget – det er tid til at flytte. Det kan være du endelig har besluttet dig for at flytte hjemmefra, måske har du og din kæreste valgt at rykke under fælles tag, eller måske har du fundet drømmejobbet i den anden ende af landet. Uanset hvad din situation er, så kan det at skulle flytte være både stressende og kaotisk. For rigtig mange, repræsenterer en flytning slutningen på et kapitel og begyndelsen på et nyt. Alle der har prøvet det ved. Hvordan skal jeg pakke alting? Kan jeg nå det hele i tide? Har jeg plads til det hele? Heldigvis er der masser af gode råd at finde, når du skal flytte. Her får du 3 gode råd du kan tage med dig, når det er tid til at flytte.

1. Forberedelse
Sørg nu for hurtigst muligt får lavet en plan, så du ikke lige pludselig skal stresse over, at det hele skal gøres på en enkelt dag. Det er vigtigt, at du får styr på, hvor meget tid du har til at fokusere på flytningen, da der oftest er mange andre ting, der også lige skal passes. Når du kender flyttedatoen, er det vigtigt, at du går i gang med at pakke alt ned, så snart du har mulighed for det. Et godt tip er at pakke et rum ad gangen og sørge for at markere alle flyttekasser i forhold til deres indhold.

2. Opbevaring
Uanset om du flytter fra lejlighed eller hus, vil du helt sikkert opleve, at du igennem tiden har fået samlet utroligt mange ting. Tøj, møbler, samleobjekter osv. Der vil derfor helt sikkert opstå flere situationer, hvor du er nødt til at tage en hård beslutning om, hvorvidt noget skal pakkes ned eller smides ud. I nogle situationer kan du være nødsaget til at finde en midlertidig bolig for en periode, indtil den nye bolig er klar. Selvom det selvfølgelig kan være hyggeligt nok at bo hos familie eller venner, så er barndomsværelset hos mor og far ofte bare ikke stort nok til at rumme alle ens ting, og hvad gør man så? Hvis du vil undgå pladsmangel, kan du med fordel leje et opbevaringsrum, der kan rumme dine ting, indtil dit nye sted er fundet og klar til indflytning.

3. Find hjælp
Hvis du er alene, kan en flytning virke som en næsten uoverkommelig opgave, og det er derfor vigtigt at finde den rette hjælp. Tag fat i din nærmeste familie og/eller venner og få dem med ombord, så du ikke står med det hele selv. Måske er en enkelt dag nok, måske skal I bruge en hel weekend, det vigtigste er, at I får afstemt aftalen, så den passer alle. Hvis folk ikke klapper i hænderne med det samme, kan du med fordel følge traditionen og lokke med pizza og øl på gulvet i den nye bolig, når alle flyttekasserne er båret op.