Gør-det-selv tips

Tre tips til at blive en bedre Gør-det-selv mand

I dette indlæg vil jeg komme med tre tips til, hvordan du som gør-det-selv mand kan forbedre dig. Tips til hverdagen, som uden tvivl vil lette dit arbejde betydelig.

1. Hvordan du hamre et søm uden frygt

Der er intet som at hamre et søm perfekt. Der er en vis kunst i at gøre det rigtigt. Tricket er at ramme neglens hoved perfekt.  Desværre sker dette ikke altid, hvorpå uendelige sjove filmklips er blevet produceret af en mand og en blodig tommelfinger. For at dæmpe denne frygt for en smadret tommelfinger, så foreslår jeg at du bruger en tang til at holde sømmet. Det giver et fantastisk greb, og du kan trygt give sømmet et ordentlig slag på hovedet, uden at frygte for livsnødvendige lemmer.

 

hold a nail with pliers or a comb

2. Hvordan du bedst ordner et tilstoppet rør

Et tilstoppetrør kan være utrolig frustrerende, og kan tvinge dig i knæ. Tricket til at ordne denne situation, er at tænke strategisk. Mange anbefaler at bruge rørrens og ligende produkter først, før du går til mere drastiske tiltag. Det er dog værd at bemærke, at ikke alle problemer kan ordnes med rørrens. En god gammeldags “plunger” gør arbejdet bedre end du kunne tro. Det er dog vigtig at kende lidt til rør, for at metoden er effektiv. Sørg gerne for at lukke forseglinger fra udgange til samme rør før du begynder at skabe modtryk i røret. Hvis alle udgange til hullet op mod huset ikke er forseglet, så kan du stå der hele dagen uden resultat. Der er desuden stor forskel på de forskellige “plungers” – Skal du rode med badeværelset kan man få en med et smallere hul, som kan nå lidt ned i afløbet. Det giver en meget bedre forsegling. Tænk dig derfor om før du går igang med at fikse dine rør.

Hvis dette ikke virker, så skal du have fat i et rensekabel, som du kan trække gennem røret mens du drejser det og opsamler eventuel tilstopninger, såsom hår. Vær dog forsigtig, da det kan skade røret, hvis ikke gjort ordentlig.  Hvis du i forvejen har smidt rørrens ned i dine rør, så vent gerne lige en dag, så du ikke får eventuel tilbagekast op i ansigtet, som kan give varige men.

 

Spar penge, rens dine malerbørster selv.

Der er ikke meget eddike ikke kan klare.

Finder du dine malerbørster fyldt med maling, så kan du koge dem i eddike. Kogende eddike fjerner maling og giver ny liv til dine malerbørster. Brug gerne en gammel gryde, så du ikke får ødelagt dit fine køkkengrej. Du vil ikke se malingen forsvinde på magiskvis mens du koger dine pensler, men når eddiken er kold kan du med lethed rengøre dem. Gentag eventuel processen, for de mere trælse malerpensler.

 

clean paint brushes with vinegar

Et sidste tip er, at du overdækker dine maler beholdere i plastik. Det vil spare dig for en masse tid i rengørings processen. Simpelt men effektivt. Skulle du stå og mangle ekstra maling, kan du altid tage ned i din lokale tømrehandel, som sælger byggematerialer.