Hvordan vedligeholder man håndboldsko

Håndboldsko koster ofte over 1000 kr. og er derfor værd at bruge lidt tid på at vedligeholde for at maksimere levetiden. Håndboldsko er under konstant belastning grundet de hårde bevægelser og det hårde underlag på håndboldbanen. Det er dog relativt nemt at vedligeholde ens håndboldsko så godt, at man faktisk opnår en længere levetid.

Det første og vigtigste tip, er at lufte ens håndboldsko konstant, når de ikke bruges. Lad dem stå i frisk luft, dog ikke frost eller for stor varme, men under almindelig stuetemperatur med god udluftning. Sørg for at få taget håndboldskoene op af tasken så snart du kommer hjem fra håndboldbanen, og helst tag indlægssålen ud af håndboldskoene også.

Har man ekstra god tid og overskud til at vedligeholde ens håndboldsko, er det en rigtig god idé at vaske ens håndboldsko efter brug – men aldrig med rengøringsmiddel! Rengøringsmidlet sætter sig i materialet, og er ikke til at få ud igen, og øger risikoen for skader! Men vask indlægssålen under varmt vand, og tør inderside og yderside af håndboldskoen af med en opvredet klud. Er det ikke nok med varmt vand, anbefaler vi at købe rigtigt harpiksvask eller harpiksfjerner.

En sidste, men også vigtig indsats man kan gøre, er at købe en fugt- og luftfjerner. De findes i mange forskellige modeller, eksempelvis fra producenterne Zebla og House of Coal. Zebla har lavet en luftfjerner spray til sportsartikler, som varmt kan anbefales – den tager dog ikke fugt. House of Coal derimod har udviklet en kulstofpude, som kan lægges i sportssko, og som tager både luft og fugt meget effektivt. Det koster lidt at erhverve sig en kulstofpude, men det er virkelig noget, som kan mærkes på håndboldskoens levetid og oplevelsen i det.

Sørg for at have håndboldskoene i sportstasken så lidt som overhovedet muligt. Læg dem i sportstasken, som det sidste inden du tager til håndbold. Tag dem ud af sportstasken, som det første når du kommer hjem. Både for din egen og dine håndboldskos skyld.

Håndboldsko bliver hurtigt slidte, men det er især omkring stødabsorberingen man skal være opmærksom. Stødabsorberingen er svær at vedligeholde, og så snart den begynder at sige stop, er det vigtigt at få sig et par nye håndboldsko.

Håndboldsko kan med fordel købes på internettet, hvor du ofte kan anskaffe dem langt billigere. Ofte har du fri bytteret på internettet, så hvis du uheldigvis rammer en forkert størrelse, kan du helt gratis få byttet til en ny størrelse. Derudover er der på internettet ofte mere og bedre information om den enkelte håndboldsko.