Lav dit eget unikke trick løbehjul

De fleste der starter på at køre trick løbehjul, køber et af de mange færdigsamlede komplette løbehjul. Det er helt klart det nemmeste, når man intet ved om de mange dele sådan et består af, og ikke har det specialværktøj der kræves for at samle og vedligeholde et custom løbehjul. Men når man så har kørt et stykke tid og begynder at blive en del af skatermiljøet, sker der ofte det der normalt sker når man begynder at gå op i en hobby eller sportsgren: man får et ønske om at skille sig ud fra mængden og et ønske om selv at sammensætte sit helt eget stykke gear. Her er trick løbehjulet helt perfekt idet der er uendelige muligheder for at bygge det helt op fra bunden og designe et helt unik custom løbehjul, der er dit helt eget. Vi har kigget lidt nærmere på hvilke dele sådan et trick løbehjul består af.

Et trick løbehjul består af mange specielle dele, men de vigtigste er deck, fork, bar og hjul.

Decket er den del du står på og er lavet af aluminium. Forken er forgaflen og fås både med og uden gevind. Vælger du en fork uden gevind, får du en mere glidende rotation i styret, når du laver tricks. En bar er det man ville kalde et styr på en cykel, altså den del du styrer løbehjulet med. Baren fås i mange forskellige udgaver og her må du mærke efter, hvad du mest er til. Man kan få baren i enten stål eller aluminium. Stål er billigere og tungere end aluminium – men også mere holdbart. Bredden på en bar er meget individuel og du kan skære den i den længde du ønsker. Som udgangspunkt siger man at den skal have samme længde som afstanden mellem dine skuldre. Laver du mange hop, er det en fordel med en lidt længere bar. Hjulene på et trick løbehjul er ret små, og består af en kerne af plastic eller aluminium med dækgummi  udenover.

Hvis du har fået lyst til at samle dit helt eget custom trick løbehjul, så findes der mange guides på nettet, der kan hjælpe dig. Du kan også få hjælp i en specialforretning. Du kan også finde inspiration ved at kigge rundt på de mange webshops der sælger trick løbehjul, der er af og til at man kan finde en fed detalje, eller man finder den del som man leder efter.