Rygestop – hvordan kan du stoppe?

Til en begyndelse er det en god ide at starte med at forberede sit rygestop, og gerne i rimeligt god tid. Så det allerførste jeg ville gøre var at sætte en dato på dit rygestop. Find den dag hvor du lægger tobakken på hylden for altid, og bliver en glad og tilfreds ikke ryger for resten af dit liv.

Når du har fundet en dato, ved du også hvor lang tid du har til at forberede dig, og hvis du hver dag op til, bevidst bruger energi på at glæde dig til den dag du stopper og er fri af tobakken, vil du samtidigt bygge din underbevidsthed op til et niveau hvor den vil understøtte dit rygestop den dag du stopper. Det at have underbevidstheden med, handler om tilstrækkelig påvirkning med positive følelser omkring det at du skal stoppe, så skal du lave det nummer, skal du have mindst 2 mdr. Til at påvirke dig selv dagligt for at have opbygget en vis basisglæde i underbevidstheden.

Herudover kan du bruge tiden på at planlægge hvordan du vil tackle de uundgåeligt svære situationer der vil opstå efter at du er stoppet med at ryge. Hvordan vil du opføre dig omkring fester i den første svære tid? Alle os der ryger eller har røget, ved at en smøg smager så meget bedre hvis den bliver røget med lidt alkohol indenbords, så gør di klart om du kan modstå den fristelse, eller det er måske smartere at holde dig fra alkohol til de næste måneders fester? Eller måske holde en festpause i en tid? Det er dit rygestop, så du vælger selv, bare sørg for at vide på forhånd hvordan det skal være, og hold så fast i netop det, så er du allerede et langt stykke derude af.

Hvad med hjemmets askebægre, lightere, tændstikker og lignende ting du forbinder med rygning. Hvad skal der ske med dem når du stopper? Jeg kan love dig at især askebægrene er det en god ide at flytte ud af dit synsfelt, gerne på loftet, for de kan ikke undgå at føre dine tanker hen på det at ryge.
Eller hvad med de pauser og telefonopringninger der tidligere er blevet fulgt op med en cigaret?

Skal du benytte et hjælpemiddel til dit rygestop?
Der er masser af metoder til rygestop, og for blot at nævne nogle, findes der rygestop hypnose som jeg bestemt kan anbefale, der findes diverse nikotinprodukter såsom nikotintyggegummi og nikotinplastre, eller den gode gamle kolde tyrker er også en mulighed. Skulle ingen af disse virke eller have virket for dig ved tidligere rygestop forsøg, er det også en mulighed at du taler med din læge om at få rygestop piller, som kan snyde din hjerne til at tro at du har fået din daglige nikotin og lette dit rygestop yderligere.

Du kan sikkert selv identificere flere situationer hvor du kunne få gavn af at være forberedt til dit rygestop, og det synes jeg bestemt også at du skal gøre, det er altid lettere at forebygge end det er at helbrede.
Forebygge og helbrede vil i dette tilfælde sige at det altid er bedre at være forberedt, end at skulle forberede endnu et rygestop senere.