Sådan bruger du en weber gasgrill

Det at lave mad på en gas grill har mange fordele over at lave det på en traditionel kulgrill. Det er let og simpelt at lære og bruge, giver mere fordelt varme til maden og der er næsten ingen ventetid til at få gang i grillen. Herunder kan du lære hvordan du bruger en gas grill.

Ting du skal bruge: Gas grill, gas, lava sten og sæbe.

Instruktioner

Step 1:

Forbered din grill. Være sikker på at grillen er placeret sikkert på en flad overflade, 1-5 meter fra eventuelle mure. Arranger lava stenene i bunden af grillen efter instruktionerne fra producenten, og placer risten over stenene.

Step 2:

Kobl gas tanken til. Tjek gasslangen for sprækker og slid; hvis du er i tvivl bør du ikke bruge grillen! Tjek at kontrol valven er lukket til forsvarligt. Placer tanken på tank platformen af grillen med valven åbningen vendt mod hvor man tilslutter den til grillen. Der er flere forskellige typer af tilslutningsformer; her skal du blot følge producentens instruktioner for at finde den rigtige metode. Normalt bliver en form for skrue tilslutning anvendt og processen er ganske enkelt at tilslutte slangen til ventilen og skrue den på.

Step 3:

Tjek tilslutningen. Det er vigtigt at tjekke om der er lækager inden man tager sin grill i brug. Til dette kan du bruge en sæbemix. Denne tilføres tilslutningen og der åbnes for gassen. Hvis der dukker nogen bobler op, bør man lukke for gassen og ikke tage grillen i brug. Hvis der ikke kommer bobler med, er der ingen lækager og grillen burde være sikker at operere.

Step 4:

Tænd grillen. Tjek at der er åbnet for gassen. Åben grill låget. Tænd gas flowet på grillen til max og tryk lige efter på antænderen. Hvis din grill ikke kommer med en indbygget antænder, kan man bruge en almindelig lang halset lighter. Nu antændes gassen og grillen er klar til brug. Hvis gassen ikke tænder umiddelbart efter antændelse så luk for gassen og vent lidt før du prøver igen.

Step 5:

Efter brug slukkes der for tilførsel af gassen først, og derefter slukkes der for gas flowet.

Til slut

Dette er selvfølgelig kun til basis anvendelse. Hvis man vil være en rigtig gas grill ekspert, er det eneste der virker en masse praktisk erfaring, hvilket du nu er klædt på til!
Hvis du ikke allerede har en weber gas grill, så kan vi stærkt anbefale at finde en på bezzer.dk – Deres priser er generelt ret lave i forhold til konkurrenterne.