Sådan får du en bedre kreditværdighed

Hvad enten du ønsker at låne penge i banken eller hos en online låneudbyder, er din kreditværdighed afgørende for lånets vilkår. Du kan tilmed blive vurderet som uegnet til et lån, hvis din kreditværdighed ikke er i orden. Heldigvis kan du selv gøre en aktiv indsats for at forbedre din kreditværdighed.

Læs med her og få 4 gode tips til, hvordan du kan øge din kreditværdighed allerede i dag.

1. Overhold betalingsfrister

Det skader din kreditværdighed gevaldigt, hvis du har en historik med ubetalte regninger. Det fortæller nemlig lånevirksomheden, at du har svært ved at betale regninger til tiden. Og hvis du ikke kan overholde betalingsfrister, hvordan kan lånevirksomheden så vide sig sikker på, at du kan betale lånet af?

Vil du derfor øge din kreditværdighed, bør du først og fremmest kunne fremvise en kredithistorik, der er ikke er præget af ubetalte regninger.

2. Indfri din gæld

Det siger sig selv, at udestående gæld sender faresignaler til lånevirksomheden, da det viser, at du har svært ved at afvikle dine regninger. Selvom mange, der ønsker at låne penge, sidder inde med dyre gældsposter, kan der forringe dine lånechancer betydeligt, hvis faresignalerne er for store.

Derfor anbefales det, at du får bugt med din udestående gæld, før du søger om et lån.

Bliver du alligevel godkendt til et lån på trods af din gæld, bør du være varsom med at acceptere lånevilkårene. Det er som regel disse lån, der tilbydes til en skyhøj rente, hvilket blot vil forværre din økonomi yderligere.

Vil du styre udenom dyre online lån, der kan sende dig ud i en ond gældspiral, rådes du til at indfri al gæld, så du kan få tilbudt et billigere lån.

3. Reducer det ønskede lånebeløb

Som udgangspunkt er det nemmere at få små lånesummer godkendt sammenlignet med et større lån. Det skyldes, at låneudbyderen løber en mindre risko ved at udlåne små pengebeløb, da du herved har større sandsynlighed for at tilbagebetale lånet.

Bliver du eksempelvis afvist til et lån på 50.000 kr., kan du prøve at reducere lånebeløbet og sende en ny ansøgning. I visse tilfælde vil låneudbyderen endda tilbyde dig et lavere lånebeløb, der er mere overkommeligt for dig, i stedet for at afvise din ansøgning med det samme.

Det kan altså være nemmere at blive godkendt til et lån, hvis lånebeløbet er tilpasset din privatøkonomi.

4. Find en medansøger

Vores sidste råd til dig er at ansøge med en partner. Det kan forbedre din/jeres kreditværdighed markant, hvis der står to navne på låneansøgningen. Lånevirksomheder betragter nemlig hver ansøgning som en samlet enhed, hvorfor de også foretager en samlet vurdering af jeres kreditværdighed.

Når to personer hæfter sig for det samme lån, er der større chance for at lånet bliver tilbagebetalt igen. Dette øger lånevirksomhedernes sikkerhed for at låne dig/jer penge, hvilket vil komme jer til gode i form af en nemmere godkendelse og billigere rente.

Har din medansøger tilmed en god kreditværdighed uden de store faresignaler, vil det naturligvis forbedre jeres samlede vurdering yderligere.

Det kan altså betale sig at ansøge med ægtefællen, kæresten eller et familiemedlem, hvis du vil øge dine lånechancer samt få tilbudt de bedste lånevilkår.