Sådan får I passionen tilbage i jeres parforhold

Mange danskere har svært ved at få parforholdet til at fungere og savner nærvær og passion i en travlt hverdag, med hundredevis af gøremål og pligter. Her er 6 konkrete ting I kan gøre for at gøre jeres parforhold med spændende.

1) Lav en fælles vision for parforholdet

Ved at udarbejde en fælles målsætning eller vision for parforholdet, vil I begge opleve en markant større chance for at få et passioneret og meningsfuldt kærlighedsliv og parforhold. Tal sammen om jeres ønsker, behov og visioner, da det vil give mere klarhed over hvad I lige præcis forventer af hinanden og af parforholdet. Hvordan skal jeres parforhold se ud i fremtiden? Hvad vil I gerne have ud af parforholdet og har i en fælles vision? Kan I gøre noget lige nu der bringer jer tættere på målet?

2) Brug mere tid sammen

Har I afsat tid til hinanden hvor det kun er jer? Det er så mega vigtigt for et godt parforhold at man planlægge at have noget tid sammen. Hiv en dag ud af kalenderen eller indfør en fast kærestedag. Giv hinanden tid til samvær helt uden børn og hverdagens praktiske gøremål. Det vil kunne genoplive parforholdet og skabe en helt ny relation til hinanden som kærester.

3) Få problemerne i parforholdet væk

Hvis I oplever at mange af jeres problemer er tilbagevendende og bliver i ved med at skændes det samme, så gør noget ved det. Find en løsning som I begge kan leve med. Problemer forsvinder nemlig sjældent af sig selv, og især ikke i parforhold. Hvis I får gjort noget ved problemerne vil I opleve en kæmpe lettelse og I kan derefter bruge tiden på at skændes over det til noget andet.

4) Find jeres basale behov

Hvis I ofte føler jer frustrerede og irriterede, er det sandsynligvis fordi I har en række basale behov som ikke bliver mødt. Alle mennesker har nogle helt grundlæggende behov og det er umuligt at slippe af med sin frustration, før I får taget hånd om jeres grundlæggende behov. Find ud af hvad det er I har brug for, så bliver det lettere for jer selv at imødekomme dem.

5) Flirt og forfør hinanden

Flirt beriger forholdet med intimitet og nærhed, som er super afgørende for et velfungerende parforhold. Kig eksempelvis hinanden dybt i øjnene og smil. Skriv søde beskeder til hinanden i løbet af dagen. Flirt kan hurtigt genskabe følelsen af at været nyforelsket og det virker helt fantastisk i et parforhold. 

6) Giv hinanden komplimenter

Langt de fleste mennesker elsker at bliver rost og få anerkendelse. I kan eventuelt lave en morgenrutine, hvor I starter dagen med at give hinanden et kompliment. Det kunne eksempelvis være lige når I er på vej ud ad døren eller ved at skrive en sød SMS midt på dagen. I kan også skrive små sedler til hinanden, som I lægger på køkkenbordet – det er altid super fedt at blive overrasket.

I parterapi?

Hvis du føler der mangler noget i dit liv eller i dit parforhold kan det være en god ide at gå i parterapi. I parterapi vil I kunne få hjælp til at få skruktur ind i hverdagen, forbedre jeres kommunikation og mindske konflikterne. I parterapi vil I også få nogle gode og helt konkrete værktøjer, som I kan arbejde med i jeres parforhold. God fornøjelse