Slush ice maskinen og dens brug

Udlejning af fadølsanlæg, slush ice maskiner, bar og bartendere er blevet mere og mere populært igennem tiden, men lige præcis slush ice maskiner er blevet meget populært blandt de unge mennesker. Det skyldes at slush ice saft smager virkeligt godt, men også fordi man kan bruge det til at lave enorm gode drinks. Man skal bare leje slush ice maskinen, købe noget saft til og så kan man næsten helt selv vælge hvilken slags alkohol man vil komme i, men jeg vil fraråde at bruge mørk alkohol, det giver ikke den samme runde smag som den lyse alkohol.

Selve maskinen

Slush ice maskinen er forholdsvis ny i Danmark, altså i forhold til fadølsanlægget og det er også derfor at den nye generation af unge syntes det er så spændene at eksperimentere med. Den store efterspørgsel fra de unge har gjort det til en rigtigt attraktivt marked for mange og derfor er der også mange nye udbydere på markedet, men at leje slush ice maskine er ikke helt billigt og derfor er det også et marked hvor man skal lede længe for at få en pris der er til at betale. Det er selvfølgelig ikke umuligt at finde et anlæg der er til at betale for, men det vil aldrig være helt billigt. Her er lidt gode råd til folk der har tænkt sig at købe en sluch ice maskine: Slush er lavet af en blanding af sukker og vand. For at forhindre blandingen i at fryse fast skal der være mellem 12% – 22% af sukkeret til stede i opløsningen. Sukkeret fungerer som en anti-frost i opløsningen. Slush ice maskinen rører eller roterer blandingen ved en konstant hastighed, så sukkeret og vandmolekyler blandes sammen før vandet får en chance for at fryse. På denne måde dannes en blød våd opløsningsblanding.

En ting du derfor skal huske på, er udelukkende at bruge det saft som du eksempelvis får fra udbyderen af den lejede slush ice maskine. Dette er specielle safter, som er beregnet til at bruges i slush ice maskiner. Bruger du ikke de rigtige, kan du på grund af en anden balance mellem væske og sukker, risikere at væsken i selve maskinen fryser sammen, og dermed ødelægger maskinen.

En anden ting som er vigtig når man laver opblandingen af slush ice, er at putte rigeligt med saft i selve maskinen. Gør man ikke dette kommer der igen en for lille mængde sukker i maskinen, og dette kan igen gå hen og ødelægge maskinen.