Undervurderede kosttilskud

På markedet for kosttilskud findes der nærmest uanede varianter og muligheder, og mange er slet ikke klar over hvilke muligheder de har. Denne artikel vil komme ind på nogle af de kosttilskud, som er knap så kendte, men som kan være utrolig gavnlige for folk der træner meget og som ønsker at forbedre sine præstationer.

Aminosyrer

Aminosyre er nedspaltet protein, det betyder at aminosyrer bliver optaget meget hurtigere i kroppen. Mange af de produkter der sælges med aminsyrer indeholder mange gange kun tre aminosyrer og disse tre går under navnet BCAA (Branch Chained Amino Acids). Fordelen ved netop BCAA er at de bliver forbrændt i musklerne, hvorimod at de resterende aminosyrer bliver omsæt i leveren.

Fordelen ved dette kosttilskud er at nedbrydning af muskel bliver mindre og desuden bliver ømheden i musklerne reduceret efter endt træning.

Beta alanin

Forsøg med tilskud af beta alanin har vist at mængden af stoffet carnosin stiger markant. Carnosin virker som en slags buffer, som regulerer PH-værdien i musklerne. Ifølge videnskaben så skyldes muskeludmattelse bl.a. et fald i PH-værdien. Med et dagligt tilskud øges mængden af carnosin i musklerne, på den måde kan man udsætte muskeludmattelsen, og præstere bedre end man ellers ville have gjort.

Glucosamin

Lider du af gigt eller nogen former for bruskskader, så kan indtagelse af glucosamin igennem en længere periode nedsætte smerterne. Det skyldes at stoffet faktisk reparerer og samtidig hæmmer nedbrydningen af kroppens ledbrusk. Man skal ikke regne med at man kan mærke en effekt fra dag et, og der kan godt gå op til tre måneder inden effekten kommer.

Kreatin

Kreatin er et mere kendt kosttilskud, men er alligevel med i denne artikel, da mange kun tror at det kan bruges i forbindelse med styrketræning, men dyrker man en sportsgren og har en periode med opbygning af fysikken, så kan det være et godt supplement, da kreatin forsyner musklerne med energi i forbindelse med anaerobt arbejde.  Det skal dog siges at man maksimalt skal benytte kreatin i en periode på 8 uger, da et længerevarende forløb kan forårsage at kroppen begynder at producere mindre selv.

Ved indtagelse af kreatin, skal man samtidig indtage nogle kalorier, da kulhydrater medfører en øget insulinproduktionen, og denne insulinstigning øger optagelsen af kreatin i muskulaturen. Det bedste resultat opnås, hvis kreatin indtages lige inden træning og lige efter træning, hvor mange desværre indtager det om morgenen og om aftenen.

Har du lyst til at læse mere kosttilskud, så findes der et stort udvalg af artikler på denne side.