3 anvendelsesmetoder til pavilloner i haven

For mange mennesker er det et stort ønske at have en pavillon i haven. Langt størstedelen er nok kvinder, men også mange mænd kan se både det kønne og det praktiske af at have pavilloner i enten træ eller metal. Men inden vi kigger på de 3 forskellige anvendelsesmetoder, så skal vi måske lige gøre det klart hvilken type pavillon der er tale om. Når nogen nævner ordet ”pavillon”, så tænker mange straks de hvide plastic telte man kan købe hos byggemarkederne. Det er ikke dem der menes her. En pavillon er i denne forbindelse et lille lysthus med fire, seks eller otte kanter og ofte bygget i enten træ, metal eller sten.

1. Meditation

I vores travle hverdag er det rart med et sted hvor man kan slappe af og være sig selv. Væk fra larm, børn, dyr og hvad der ellers kan holde os fra at kunne slappe helt af. Mange vælger at anskaffe pavilloner fordi de har brug for et sted der ligger udenfor huset og hvor de kan gå hen og være sig selv. Nogen bruger det til at dyrke yoga, mens andre mediterer for herigennem at finde en indre ro. Det kræver naturligvis en pavillon af en vis størrelse hvis du skal bruge den til noget pladskrævende.

2. Læsning

Rigtig mange mennesker elsker at læse bøger. Uanset om det er skønlitteratur eller faglitteratur, så er det rart, at kunne gøre det i fred og ro så man rigtig kan leve sig ind i bogens univers eller så man rigtig kan få bogens viden til at sætte sig fast. Er målet at anskaffe sig en pavillon som udelukkende skal bruges til at læse i, så behøver den ikke at være særlig stor. Husk dog, at der skal være plads til en god stol, der skal være trukket elektricitet så du kan læse når det er mørkt og at der skal være mulighed for at sætte noget varme på så du kan bruge den i de kolde måneder på året også.

3. Selskaber

I modsætningen til freden og roen i de to foregående punkter, så kan man også bruge pavilloner til at holde selskaber. Anskaffer man sig en af de større 8-kantede modeller, så er der gerne plads til at 4-8 personer kan sidde og spise omkring et bord uden problemer. På samme måde som ovenfor kan det anbefales, at sørge for elektricitet og varme. Selvom et godt selskab varmer i sig selv, så er det rart at have muligheden i baghånden.

De tre ovenstående ting er naturligvis ikke det eneste du kan bruge en pavillon til. Kun fantasien sætter grænser (og naturligvis pladsen i haven, samt pengepungen). Hvis du ikke allerede har et fristed, så kan vi varmt anbefale at du prøver en pavillon. Det er en fantastisk indre ro.