5 Gode tips til byggeprojektet

Tegningerne var kommet og så skulle projekt “renovering” i gang. Stilen er minimalistisk i et nordisk nydesign. Tegningerne giver en rød tråd mellem huset og naturen, som var hele grundideen med renoveringen. Huset står i samarbejde med tætvokset skov og sø som et idyllisk billede som nærmest kun Claude Monet kunne have malet. I et byggeprojekt kan man ikke undgå at der opstår problemer og det var heller ikke tilfældet ved denne renovering. Derfor kommer der nu 5 gode råd som man kan benytte sig af når man skal renovere eller bygge et hus.

#1 Pudsningen skal planlægges

Da renoveringen begyndte var der afsat meget tid, fordi et renoveringsprojekt i dette omfang er meget tidskrævende. Da facaderne var blevet genopbygget i det dejlige forårsvejr der kom i Marts begyndte det første problem at melde sig. Pudsning er en klar fordel da det danner et stærkt fundament til maling eller den efterfølgende kalkning. Uden Videre begyndte pudsningen og efterfølgende står det helt klar. En pudset facade kræver meget vedligeholdelse. Hvis der overvejes en pudsning skal man tage en del tid til efterbehandling i betragtning og være klar over det tager tid at gennemføre en god og solid pudsning.

#2 Overvejelse af energikilder

Da huset ligger placeret forrest i tæt skovområde er der mulighed for sol en stor del af døgnets lyse timer. Den grønne bølge ramte og solenergien blev et oplagt valg da bæredygtighed er moderne og det samtidig er en enorm energikilde som er uudtømmelig. Det startede fantastisk – en nem installation og så var der grøn energi. Der kom mindre og mindre varmeregninger og det hele var positivt. Men det er jo Danmark når det er bedst så effektiviteten af solcelleanlægget svingende meget når man ikke var i Juli eller August. Derfor er det en god idé at tænke sig en ekstra gang om før man vælger at investere i solenergi. Man bliver bæredygtig, men det kan gå hen og blive en rigtig dyr og tidskrævende fornøjelse.

#3 Gitterriste – bedre ventilation i takt med ren luft