5 ting du skal vide, når du køber robotstøvsuger

Robotstøvsugere bliver hele tiden forbedret med nye smarte funktioner, der i mange hjem gør hverdagens pligter lettere. Robotstøvsugerne bliver mere og mere avancerede, og får flere funktioner hver gang, der kommer en ny model på markedet.

Robotstøvsugere benytter sig af den moderne teknologi, når den klarer det meste af rengøringsarbejdet for dig. Når robotten er indstillet og programmeret, passer den stort set sig selv. Robotstøvsugerne er desuden blevet mere intelligente med tiden. De første modeller havde ikke andre funktioner end selve støvsugningen, og de kørte tilfældigt rundt på gulvet uden nogen form for styring eller navigation.

De nye robotstøvsugere kan styres og programmeres via en app, og du kan skemalægge rengøringen. Robotstøvsugeren kan selv finde ud af, hvor der er mest snavset, og du kan forhindre at den kører ind i områder, hvor du ikke ønsker det. Det eneste du selv skal holde øje med er, hvornår støvbeholderen skal tømmes.

Hvilke funktioner skal din robotstøvsuger have?

Hvis det er første gang, at du skal ud og købe en robotstøvsuger, er det en god idé, at du danner dig et overblik over, hvad de forskellige støvsugere kan. På den måde kan du lettere beslutte dig for den model, der passer bedst til lige netop dine ønsker og behov.

Nogle af de vigtigste funktioner og features er bl.a.:

  1. Skemalægning
  2. App til mobiltelefon
  3. Lavt lydniveau
  4. Moppefunktion
  5. Virtuel væg

Sådan virker skemalægningen

Ved at benytte den indbyggede skemalægningsfunktion, kan du programmere de tidspunkter hvor du ønsker, at robotstøvsugeren skal gøre rent – selv når du ikke er hjemme. På den måde kan du bl.a. indstille robotstøvsugeren til at gøre rent, når du er på arbejde, eller et hvilket som helst andet tidspunkt, der passer dig bedst. Du kan endda indstille den til at gøre rent 7 dage om ugen, så du altid har skinnende rene gulve.

App til mobiltelefon

Du kan styre robotstøvsugeren via en app på din mobiltelefon. Funktionerne kan dog variere alt efter hvilken robot, du vælge. Først og fremmest gør app’en det lettere for dig at foretage og ændre indstillinger i stedet for at du skal programmere den ved at trykke på knapperne på robotten.

App’en gør det nemt for dig at indstille skemalægningen, og du kan indtaste hvilke tidspunkter på dagen, du ønsker at robotten skal støvsuge. Desuden giver app’en dig mulighed for at følge med i, hvor langt robotten er nået med rengøringen.

Nogle støvsugerne kan tegne et kort i app’en, så du kan klikke de rum af, som skal støvsuges. Denne funktion kan benyttes, hvis du ikke ønsker, at hele huset skal rengøres.

Er lydniveauet vigtigt?

En robotstøvsuger har et lavere lydniveau end en almindelig støvsuger, hvilket er en fordel hvis støvsugeren kører, mens du er hjemme. Du kan derfor slappe helt af, mens den gør rent, uden at blive generet at støjen.

Du kan naturligvis også benytte programmeringsfunktionen og indstille robotten til at gøre rent, når du ikke er hjemme, så du helt undgår at blive forstyrret.

Skal dine gulve også vaskes?

Hvis du også vil have hjælp til at vaske gulv, så skal du vælge en robotstøvsuger med indbygget gulvmoppe. Med den smarte moppefunktion, klarer robotten gulvvasken for dig. Robotstøvsugerens moppefunktion kan hjælpe dig med at tilpasse den ønskede vandmængde, og den sørger automatisk for, at dine gulvtæpper ikke bliver vasket.

Hvis robotten kommer til et område, som den i forvejen har vasket, slår den automatisk vandtilførslen fra. På den måde bruger den ikke mere vand, end der er behov for.

Virtuel væg funktion

Flere robotstøvsugere har en funktion, som giver dig mulighed for at opsætte en virtuel væg. Det er smart til dig, som har et område eller nogle rum i hjemmet, hvor du ikke ønsker, at den gør rent.

Det kan være områder hvor hjemmets husdyr befinder sig, hvor børnenes legetøj ligger på gulvet eller lignende.

Gode grunde til at skifte din støvsuger ud med en robotstøvsuger

Måske har du længe overvejet, om du skulle skifte din gamle støvsuger ud med en smart robotstøvsuger, og måske har tanken strejfet dig mere end én gang? For mange af os er rengøring en sur pligt, der hurtigt skal overstås. Hvis du er en af dem, der kan nikke genkendende til, at støvsugningen tager meget af din tid, kan der være gode grunde til at købe en robotstøvsuger.

En robotstøvsuger er ideel til dig, som godt kan lide at have masser af kvalitetstid, eller som har en travl hverdag, hvor tiden til rengøring kan være knap. Robotstøvsugeren egner sig til mange hjem, og du kommer til at spare en masse tid i din hverdag. På den måde kan du prioritere at bruge mere tid sammen med din familie og dine børn.

Nu har du fået en fornemmelse af, hvilke funktioner din robotstøvsuger skal have. Funktionerne varierer efter model og pris, så du har mulighed for at vælge en robotstøvsuger med præcis de funktioner, der tiltaler dig mest.