6 tips til din indretning, hvis det kniber med pladsen

Hvis du bor i en lille lejlighed, kan det være, at du kender problemet. Dine ting fylder for meget. Det er ikke altid nemt at få plads til alle møblerne, hvis boligen ikke er særligt stor, og derfor får du her nogle tips til, hvordan du kan spare på pladsen i hjemmet.

Et bordspejl fylder ikke særlig meget

Spejle kan godt fylde, især hvis du har et stort gulvspejl. Ejer du et stort spejl, kan du derfor overveje, om du i virkeligheden kan nøjes med et mindre spejl.

Hvis det er tilfældet, er bordspejle oplagte at se på. Ikke nok med, at mange bordspejle er små, så kan de også nemt flyttes rundt. Det er oplagt, hvis du bor i en lille lejlighed, for så kan du faktisk stille spejlet væk, når du ikke bruger det. F.eks. kan du stille det op på en reol eller en kommode.

Med en sovesofa slår du to fluer med ét smæk

En seng fylder meget. Det gør en sofa også. Hvorfor ikke slå de to ting sammen ved at købe en sovesofa? Så skal du kun finde plads til ét møbel i stedet for to.

En sovesofa kan fungere som en helt almindelig sofa om dagen, men om aftenen, når du skal i seng, kan du lave den om til en seng. Det er helt oplagt, hvis det kniber med pladsen.

Bedrollers til opbevaring

Hvis du har en seng, der er hævet over gulvet, kan du undersøge, om der er plads til opbevaring nedenunder. Er det tilfældet, handler det nemlig om at udnytte den plads.

Hvis der er plads til det, kan du købe dig nogle bedrollers, som du kan have en masse ting i. Bedrollers kan nemt køres ind under sengen, men de er også nemme at få ud igen, hvis du skal bruge noget af det, du opbevarer i dem.

Et sofabord med opbevaring

Du kan også skaffe dig et sofabord med opbevaringsplads. Der findes mange sofaborde, hvor der er en hylde under bordpladen. Ligesom med bedrollers er et sofabord med hylde en god måde at skaffe noget plads til nogle af dine ting, så de ikke ligger og fylder.

Loftlamper og væglamper

Ligesom med gulvspejle og bordspejle, så er der forskel på, hvor meget lamper fylder. En gulvlampe kan godt tage en del gulvplads, men hvis du derimod anskaffer dig nogle væglamper eller loftlamper, så har du løst det problem.

Smid ting ud, som du ikke bruger

Sidst, men ikke mindst, kan du også gennemgå hjemmet for ting, du kan smide ud. Nogle mennesker har en masse ting i hjemmet, som de egentlig ikke har brug for. Hvis du mangler plads, kan du derfor tage et kig på, hvad det egentlig er for nogle ting, du har i lejligheden.

Måske har du endda nogle møbler, som du godt kunne undvære. Det kunne f.eks. være en lænestol, som du aldrig sidder i, eller det kunne være kommoden, der passede i den gamle lejlighed, men som egentlig ikke passer så godt ind i den nye. Det er selvfølgelig tænkte eksempler, men pointen er, at det kan være, at du har pladsmangel, fordi du har for mange ting i hjemmet.  Oprydning er også en billig løsning, da du ikke skal ud at købe noget.

Hvis du har et opbevaringsrum i kælderen eller på loftet, kan du måske også opbevare nogle af dine ting der. Det er især relevant, hvis du har nogle ting i hjemmet som fylder, men som du egentlig ikke har lyst til at smide ud, fordi du kan få brug for dem i fremtiden.  

Nu har du forhåbentlig fået noget inspiration til, hvordan du kan spare på pladsen i dit hjem.