8 sjove ting dine børn kan lave i haven

Foldbold til haven, et klassisk ringspil eller måske nogle rollespilsvåben? Her ser du en liste over 8 sjove og spændende ting, dine børn kan lege i haven. Mange af legene og spillene giver ikke kun anledning til en masse sjove og underholdende timer i haven. De sørger samtidig for, at dit barn, og du selv, hvis du deltager, får en masse god og sund motion.

Der er derfor al mulig god grund til at begynde at kigge lidt på nogle af de understående forslag til lege og spil, som dine børn og eventuelt du selv kan gå i gang med med det samme.

Fodboldmål til haven

Næsten alle børn elsker at sparke til en bold. Uanset om de er to, fem eller 12 år gamle, så vil et par fodboldmål til haven kunne give en masse gode stunder. Se f.eks. de flotte og kvalitetsrige mål på Homegoal.dk.

Trampolin

Trampolinen hører efterhånden til i haven ved ethvert parcelhus eller rækkehus, hvor der bor børn. Det er sjovt at springe i trampolin, og selv voksne må give efter for fornøjelsen i ny og næ.

Sandkasse

Har du mindre børn, så er en sandkasse guld værd. De små mennesker kan hygge sig selv i rigtig lang tid, når de får lov til at sidde og bygge sandslotte, lege med sandet i en si og lignende.

Bygge hule

Det må være ethvert barns drøm at få lov til at bygge en sej hule ude i haven. Det kan være med brædder, grene, tæpper og andre gode ting. Du kan enten hjælpe til eller lade dine børn prøve at løse den udfordrende opgave selv.

Ringspil

Det klassiske ringspil fra fordoms tid hitter stadig i haverne rundt omkring i Danmark. De fleste af os kan nok huske dette sjove spil fra vores egen barndom, og nu kan vi give morskaben videre til vores egne børn.

Batspil

Med et par strandbat og en lille bold kan der hurtigt komme gang i spillet ude i haven. Dine børn kan spille sammen og se, hvor mange gange de kan spille bolden videre til hinanden, uden den rør jorden.

Rollespil

Rollespil er efterhånden blevet godt etableret i de danske SFO’er, og på hjemmefronten kan et par seje sværd og økser i det bløde latex også give anledning til mange timers sjov og fantasi i haven.

Kroket

Ligesom ringspillet er kroket også en god, gammel klassiker, som både børn og voksne kan hygge sig med i haven. Hvem vinder – dig eller dine børn?