BADEVÆRELSE: 5 konkrete råd til når det skal skiftes

Står I og overvejer at få et nyt badeværelse? Men er lidt på bar bund hvordan I skal gribe det an?
Vi har samlet 5 gode råd I skal have med i overvejelserne inden i investerer i et nyt badeværelse.

Tip #1 – Få finansieringen på plads

Et nyt badeværelse kan være en potentiel stor investering. Så det er altid en god idé at få finansieringen på plads fra start. Således ved I hvad I har at få lavet for og på den måde kan I tilpasse jeres drømme budgettet.

Ligeledes er det fint at have låst sig fast på et budget, så I kan spare yderligere op inden I igangsætter investeringen.

Der er forskellige måder at finansiere jeres badeværelse på. Den simpleste er naturligvis at have pengene ved hånden selv inden I påbegynder processen.

Den næstbedste er at tage fat i evt. Familie og forhøre jer om der er mulighed for et lån der.

Den tredjebedste mulighed er at tage fat i jeres nuværende bank og høre dem om et evt. rådighedsbeløb. Husk at medbringe nogle tal på hvor meget I vil kunne spare i vand / varme om året med et nyt og mere moderne badeværelse

Den sidste mulighed er at tage et lån fra en bank der ikke kræver så meget sikkerhed som en almindelig bank. Typisk har de forskellige VVS’ere en samarbejdspartner som Resurs eller Santander.

Tip #2 – Tag ud og kig på tingene i virkeligheden

Når I har fundet ud af hvor mange penge I vil bruge på jeres badeværelse, kan I begynde at tænke tanker og drømme stort – og det skal I også.

Der er mange fordele ved online kataloger og blogs på nettet der kombinerer flotte farver og innovative måder at indrette badeværelset på, men vi anbefaler at I lige tager ud og kigger på tingene i virkeligheden. Der ligger adskillige badeværelsesudstillinger rundt omkring i landet. Bl.a. ligger der Bad & Design badeværelsesudstilling i Århus og mange tilsvarende rundt omkring i landet.

Tip #3 – Tænk på miljøet – det gavner pengepungen

Der er mange måder at tænke miljøet ind i jeres nye badeværelse. Nogle er mere markante end andre.

De mest almindelige måder at tænke det ind er at købe vandbesparende produkter, her tænkes der ofte på bruser og toilet, som er oplagte ift. vandbesparelse, men også vandhanen kan spare dig en del penge.
I mange nye bebyggelser er der begyndt at komme automatiske vandhaner, dvs. vandhaner som tænder og slukker med en censor, hvilket er relativt vandbesparende.

En anden måde at skåne miljøet er ved at købe brugt. Der er 1000’vis af brugte toiletter på DBA og det samme gør sig gældende for vandhaner, brusehoveder, blandingsbatterier og deslige.

En tredje måde at spare penge på er at skåne miljøet på er ved at genbruge og upcycle det eksisterende. Det kunne være ved at slibe / male skabene og genbruge forskellige elementer på nye måder

Et godt sted at starte jeres upcycling eventyr kunne være youtube og diverse facebook grupper hvor I kan finde køb/salg sider.

Tip #4 – Overvej valget af farver

Farver er, af mange grunde, lidt fraværende på de danske badeværelse – og det med god grund. Mange har traumer fra 60’erne og 70’erne hvor brune klinker med forskellige mere eller mindre skønne mønstre prydede både badeværelser og køkkener.

I relation til ovenstående upcycling anbefaling vil dette være et oplagt sted at genbruge. Man kan med lidt god vilje godt benytte nogle af fortidens klinker på forskellige måder i et nyt badeværelse.

Fordi mange ser et badeværelse som en investering i sin bolig er det også værd at tage med hvorvidt et badeværelse er så unikt, at det kan ske at trække ned i prisen. Her tænker jeg på badeværelser hvor den dominerende farve er gennemsyret ensfarvet.

Tip #5 – Tænk langsigtet

Helt i overensstemmelse med ovenstående kan vi anbefale jer at tænke langsigtet i jeres badeværelses-proces. En pludselig familieforøgelse eller lignende kan tvinge jer til at skulle af med boligen, hvor det egentligt ikke var tanken og derfor er det vigtigt at I har tænkt på en potentiel salgsværdi i jeres badeværelse.